R5 5600 için sıvı soğutucu önerisi

Prime 95 testini bekliyorum hocam o zaman.
1677958601784.png
 
İlginç değer hocam, diyecek bir şeyim yok! Kendi OCCT/Prime95 testlerimde stok soğutucuyla 90 derecenin altına inemiyorum. Açıkçası yabancı forumlarda bile yük testi altında senin değerleri görmek pek mümkün olmuyor. Undervolt yaptın mı bilmiyorum ama x123 model soğutmayla nasıl bu değerlere ulaşabildiğini öğrenmek isterim. En azından kendi sistemime de uygularım.
Anakart ASUS TUF B550M PLUS
 
İlginç değer hocam, diyecek bir şeyim yok! Kendi OCCT/Prime95 testlerimde stok soğutucuyla 90 derecenin altına inemiyorum. Açıkçası yabancı forumlarda bile yük testi altında senin değerleri görmek pek mümkün olmuyor. Undervolt yaptın mı bilmiyorum ama X123 model soğutmayla nasıl bu değerlere ulaşabildiğini öğrenmek isterim. En azından kendi sistemime de uygularım.
Anakart ASUS TUF B550M Plus.

Stok soğutucuyla zaten normal hocam o değerler çünkü aşırı yetersiz kendisi. Bizzat ben kendimde R5 5600 kullanıyorum size tavsiyem orta üst seviye sıvı soğutucu alamıyorsanız üst seviye bir hava soğutma almanız olacaktır. Büyük bir toptancının teknik servisinde çalıştım. Çok fazla sıvı ve hava soğutma taktım bu tecrübeyle söylüyorum. 2000 liraya hava soğutmaların kralını alırsınız. Kendim indirimden AK620 aldım. Bende sizin gibi biraz takıntılıyım. İşlemcim serin çalışsın kafası rahat olsun boşta 35 derece yükse 60'ı geçmesin diye. Bir de şanslıysanız güzel bir curve optimizer ayarıyla işlemciniz ısınmaz.
 

Geri
Yukarı