R5 5600 için undervolt ayarı önerisi

UV ile alakalı.

Hocam o ayar kapalıydı açtım şu anda GHz dalgalı normal mi yoksa sabitmi durmalı.

O stock frekansın üstüne çıkartmaya yarıyan bir şey, onu da kaparsan ekstra olarak düşer.

Yani hocam o Core Performance Boost açılımı dursun kapalimi.

O stock frekansın üstüne çıkartmaya yarıyan birşey, onu da kaparsan ekstra olarak düşer.
O ayarı açınca MB 2 CPU yüzde 66 kullanıyor ve 67 derece oldu.

O stock frekansın üstüne çıkartmaya yarıyan birşey, onu da kaparsan ekstra olarak düşer.
Mesela CFB kapattım şimdi yine 2,94 kaldı orda auto enabled ve disabled seçenekleri var enabled seçsem kendim ayarlıyabilirmiyim.

Son düzenleme:
Hocam o ayar kapalıydı açtım şu anda GHz dalgalı normal mi yoksa sabitmi durmalı.

Yani hocam o Core Performance Boost açılımı dursun kapalimi.

O ayarı açınca MB 2 CPU yüzde 66 kullanıyor ve 67 derece oldu.

Mesela CFB kapattım şimdi yine 2,94 kaldı orda auto enabled ve disabled seçenekleri var enabled seçsem kendim ayarlıyabilirmiyim.
Otomatik ayarlıyor.

Önce bir bios sıfırla kafan karışmasın ondan sonra yap UV'yi, eğer UV yapmayı bilmiyorsan yardımcı olurum elimden geldiğince.

Önce bir BIOS sıfırla kafan karışmasın ondan sonra yap UV'yi, eğer UV yapmayı bilmiyorsan yardımcı olurum elimden geldiğince.

Yani hocam az buçuk bilgim var sadece bu ü
UV yapacağım ama ne kadar vermem lazım.

Curve Optimizer ile yapmak daha mantıklı, frekansı düşürmeye gerek kalmadan. All Core negatif -30 mv verip +0 MHz ofsetle bayağı sıcaklık düşer. Core cycler ile çekirdekleri kontrol edersiniz hata yoksa tamamdır. Hata verirse per Core yapmak gerekir.

Hocam çok bilmiyorum o nasıl yapılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı