R5 5600 ile A520M-A Pro uyumlu mudur?

testokerem

Femtopat
Daha fazla  
Hayırlı akşamlar herkese, sistemimdeki sorundan dolayı anakartımı değiştireceğim. Aklımda MSI A520M-A Pro var, diğer parçalarla uyumlu mu bilmiyorum.

Sistemim;
MSI Gaming X 6600 XT.
R5 5600.
2x8 3200MHz RAM.
A320M HDV r4.0
550W PSU.

Anakart dışında tüm parçalarımı değiştim, son olarak işlemciyi monte ettiğimde sistem yükte iken 2 RAM slotum da dolu olursa kapanıyor.
Tek RAM takılı olacak şekilde işimi götürüyorum.
Önceden açtığım konuda anakartımın yetersiz olduğunu söyledi arkadaşlar, yükseltmek istediğim anakartta böyle bir sorun yaşar mıyım?

Uyumlu. Anakartın yetersiz falan değil, kullanmana engel de değil. Ama geçmişken B serisi bir anakarta geçmeni öneririm. A serisi giriş seviyesi oluyor.

Hayırlı akşamlar herkese, sistemimdeki sorundan dolayı anakartımı değiştireceğim. Aklımda MSI A520M-A Pro var, diğer parçalarla uyumlu mu bilmiyorum.

Sistemim;
MSI Gaming X 6600 XT.
R5 5600.
2x8 3200MHz RAM.
A320M HDV r4.0
550W PSU.

Anakart dışında tüm parçalarımı değiştim, son olarak işlemciyi monte ettiğimde sistem yükte iken 2 RAM slotum da dolu olursa kapanıyor.
Tek RAM takılı olacak şekilde işimi götürüyorum.
Önceden açtığım konuda anakartımın yetersiz olduğunu söyledi arkadaşlar, yükseltmek istediğim anakartta böyle bir sorun yaşar mıyım?
ryzen 5 5600x ve aynı anakartı kullanıyorum bios güncellemesini son sürüme yükselt başka bir şey yapmana gerek yok sıkıntısız kullanıyorum.

Uyumlu. Anakartın yetersiz falan değil, kullanmana engel de değil. Ama geçmişken B serisi bir anakarta geçmeni öneririm. A serisi giriş seviyesi oluyor.
Anakart yetersiz değil ise sorun neyden kaynaklı olabilir ?
Ramleri ayrı ayrı denedim çünkü ikisi de sorunsuz çalışıyor.

1 ram slotun bozuk olabilir ikisini de ayrı ayrı tek tek test et bir slot bozuktur muhtemelen
Yok kral bilgiyi eksik vermişim şöyle izah edeyim, ekran kartı ve işlemciyi değişmeden önce aynı ramleri aynı slotta sorunsuz kullanıyordum.
Ne olduysa işlemci geldikten sonra oldu.
A320 zaten 5000 serisi desteklemiyordu BIOS güncelleyip çalıştırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı