R5 5600 ısınıyor

Craynex

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3200Mhz
Ekran kartı
Asus RTX 4060Ti Dual
Anakart
Asus Prime A520M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yaklaşık 2 senedir stok soğutucu ile kullanıyorum ve hiç termal macun vs değişmedi. Kasada da sadece exhaust fanı var. Kasa için fan ve kule tipi soğutucu alacağım ama aldığım soğutucunun ekran kartından dolayı sığmamasından korkuyorum ama sığacağını da düşünüyorum, bir türlü emin olamadım.
Kasa: Rampage Grand 600W.

image.jpg

Son düzenleme:
Kule tipi soğutucular ekran kartıyla sorun yaşamazlar. Ama kasanızın derinliğiyle sorun yaşayabilirsiniz yani her kasanın desteklediği bir yükseklik vardır. Bundan büyük bir soğutucu alırsanız cam yan kapağı kapayamazsınız. Ayrıca oyun oynayan birisiyseniz her sene termal macun yenilemenizde fayda var. Kule tipi soğutucu stok soğutucudan 2 kattan daha fazla soğutma performansı sağlar. Rahat edersiniz yani. Kasanızın fanları temiz görünüyor. Toz temizliğini düzenli yapıyorunuz anladığım kadarıyla.

Yaklaşık 2 senedir stok soğutucu ile kullanıyorum ve hiç termal macun vs değişmedi. Kasada da sadece exhaust fanı var. Kasa için fan ve kule tipi soğutucu alacağım ama aldığım soğutucunun ekran kartından dolayı sığmamasından korkuyorum ama sığacağını da düşünüyorum, bir türlü emin olamadım.

Eki Görüntüle 2563635

2 senedir termal macun değişmedimi... İyi ki bugüne kadar yanmamış işlemci, lütfen değişiniz.

Eki Görüntüle 2563635

Kule tipi soğutucu şart.

2 senedir termal macun değişmedimi... İyi ki bugüne kadar yanmamış işlemci, lütfen değişiniz.
Niye yansın? İşlemci sıcaklıktan yanmaz zaten, sınıra gelirse kendini kapatır en fazla. Ben de 2 senedir değiştirmedim bu sene değiştireceğim R5 5600 işlemcimin termal macununu. Max gördüğüm sıcaklık 75C 2K ultrawide çözünürlükte oynamama rağmen.

Niye yansın? İşlemci sıcaklıktan yanmaz zaten, sınıra gelirse kendini kapatır en fazla. Ben de 2 senedir değiştirmedim bu sene değiştireceğim R5 5600 işlemcimin termal macununu. Max gördüğüm sıcaklık 75C 2K ultrawide çözünürlükte oynamama rağmen.

Hocam stok fan kullandığınızı düşünmüyorum.

Benim Intel i5 9. nesil işlemcim alev almıştı.

Önce termal macun yenileyin ve güzel bir kasa temizliği yapın. İşe yaramazsa kule tipi fan alabilirsiniz. Onun için ayrıca öneri konusu açıp kasa marka model verirseniz yardımcı olacaklardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı