Daha yeni aldım nasıl bakım.
Kaliteli bir termal macun alıp deneyin. Genelde macunun performans farkı çok oluyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldım PC'yi stok fan kullanıyorum. Açığım ilk andan beri çok ısınıyor.
Yani bilmiyorum soğutucu iyi oturdu mu vs ne alabilirim sıvı soğutucu falan alsam mı? Ama arkadaşım da aynı işlemciyi kullanıyor ve benden birkaç ay önce aldı, o da stok fanla ve 3060 12 GB ile kullanıyor. Benimki neden çok ısınıyor?
Ben daha önce böyle bir şey yapmadım. Çok çekiniyorum açıkçası. Bir de ekran kartından coil whine sesi geliyor ona da yapın demişlerdi ama aynı şey değil galiba.
Kasa, sıcaklık, bulunduğunuz bölge, kasanın bulunduğu bölge, tozlanması, yaptığınız işlemler vs. değişiklik gösterir. Eğer alacaksanız sıvı soğutucuya ihtiyaç yok. Hava soğutucu gayet yeterli, yukarıda yazdığım gibi.Yani bilmiyorum soğutucu iyi oturdu mu vs ne alabilirim sıvı soğutucu falan alsam mı? Ama arkadaşım da aynı işlemciyi kullanıyor ve benden birkaç ay önce aldı, o da stok fanla ve 3060 12 GB ile kullanıyor. Benimki neden çok ısınıyor?
Uzatmaya gerek yok R5 5600'ü stok soğutucunun iyi soğutması beklenemez.
Bunu alın bir şeyi kalmaz.
ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat
Güzel bir macun ve kule tipi soğutma alin sorun düzelir.
Fazlasıyla görür. 65 dereceyi geçmez. Panik olacak bir şey yok normal stok soğutucuyla.Arkadaşım 60 derecelerde takılınca dedim ben de 70 civarı olur diye düşünmüştüm ekran kartı bayağı güçlü olduğu için, ama 87 görünce çok panik oldum. Bu soğutucu işimi görür mü?
Evet bu kule tipi soğutma.Arkadaşım 60 derecelerde takılınca dedim ben de 70 civarı olur diye düşünmüştüm ekran kartı bayağı güçlü olduğu için, ama 87 görünce çok panik oldum. Bu soğutucu işimi görür mü?
Kule tipi derken bu yukarıda önerilen gibi mi?
Evet bu kule tipi soğutma.
Yok hocam coil whine ekran kartındadır. Biraz rahatsız eder ama bir zararı yok.Peki ya sorun bu değilse çünkü hem coil whine sesine benzer bir ses geliyor PC'den ne zaman Valorant açsam ses ve ısı bir ands fırlıyor. RDR2 de denedim onda daha az ses yapmıştı ama 80 derecelerdeydi. Sorun acaba yanlış takım vs olabilir mi işlemciyi? Ya da fanlar düzgün çalışmıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.