R5-5600 72 dereceleri görüyor

O zaman büyük ihtimalle 72'den 80'e çıkmasının sebebi de bu, soğutucu çıkarıldığında ve bekletildiğinde normalde termal macunun yenilenmesi gerekir ve sıcaklığın bu derecede artmasının başka mantıklı bir açıklaması yok gibi duruyor.

Bu durum bana sorun çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum bana sorun çıkartır mı?

"Sorun" çıkarmaz, sadece normalden biraz daha sıcak çalışmış olur. Bu işlemciler zaten böyle sıcaklıklara dayanıklı olarak üretiliyorlar. Ben de soğutucuyu yenilemeden önce aylarca 84 derece civarında kullanmak zorunda kalmıştım. Ancak soğutucuyu yenileyebildiğinizde yenilemenizde fayda olur, iyi 800-1200TL bir kule soğutucu fazlasıyla yeterli gelir zaten 5600 için.

"Sorun" çıkarmaz, sadece normalden biraz daha sıcak çalışmış olur. Bu işlemciler zaten böyle sıcaklıklara dayanıklı olarak üretiliyorlar. Ben de soğutucuyu yenilemeden önce aylarca 84 derece civarında kullanmak zorunda kalmıştım. Ancak soğutucuyu yenileyebildiğinizde yenilemenizde fayda olur, iyi 800-1200TL bir kule soğutucu fazlasıyla yeterli gelir zaten 5600 için.

Çok teşekkür ederin beni aydınlattığın için.

Son düzenleyen: Moderatör:
80 derece normal aslında bende R5 1600 var bazen 85 dereceleri görüyorum bayağıdır böyle ağır kullandım bir sorun yok.

Hocam yeni diye eski sistemden söküp taşıdığında macunu yenilemeyeceği anlamına gelmiyor. Ya macun yenilersiniz ya da güzel bir hava soğutma alırsınız. Harici olarak dereceler normal bu arada bu sıcaklığa nerede ulaşıyor?

Yok yenilemedi diye biliyorum macun yeni olduğu için.
Eğerki soğutucu ile işlemciyi bir kere ayırdıysa ki AMD işlemcileri sökmek için bu şart gibi bir durum; işlemci ve blok ayrılırken macun hafif pütürlü, dikenli bir şekle bürünür, tekrar birleştirildiğindeyse arada ufacık hava baloncukları kalır ve ısı transferini ciddi şekilde engeller, soğutma performansını düşürür. Büyük ihtimalle aradaki sıcaklık farkı bu yüzden veya bir diğer ihtimal olarak macunu yeniledi ve bilgisayarcıların %99,99'u gibi 20tl'lik macun kullandı :)

Eğerki soğutucu ile işlemciyi bir kere ayırdıysa ki AMD işlemcileri sökmek için bu şart gibi bir durum; işlemci ve blok ayrılırken macun hafif pütürlü, dikenli bir şekle bürünür, tekrar birleştirildiğindeyse arada ufacık hava baloncukları kalır ve ısı transferini ciddi şekilde engeller, soğutma performansını düşürür. Büyük ihtimalle aradaki sıcaklık farkı bu yüzden veya bir diğer ihtimal olarak macunu yeniledi ve bilgisayarcıların %99,99'u gibi 20tl'lik macun kullandı :)
https://www.akakce.com/termal-macun/en-ucuz-mupa-hy510-30g-1-93w-m-k-gri-fiyati,1195058500.html
Şundan kullanmıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı