R5 5600 işlemci 90 derecede çalışıyor

Neden herkes sorduğum soruya cevap vermek yerine başka sıvı soğutucular veya zaten yaptığım kasanın camını açmak gibi ısı düşürme tavsiyeleri vermiş. ARKADAŞLAR ısı düşmez (bence) sıvı soğutucu almazsam kasanın önü cam o yüzden ısının bu kadar fazla olduğunu düşünüyorum ve cooler master'ın sıvı soğutucusunu alıcam.

XMP kapatmak ve güç tasarrufuna almak o kadar da etkili değil. Ayrıca CPB ve PBO açmış biri, kesinlikle bunun işlemciyi ısıtacağını biliyordur. Ayrıca nedeni belli ve soğutucu alacak arkadaş. "Nasıl soğuturum?" gibi bir sorusu yok. Zarar görebilme ihtimalini sormuş.
Ayrıca soruya gelirsek; 1 ayda zarar görmez. İşlemci, çabuk arızalanan bir parça değildir. Çok eski işlemcileri 90-100 derecelerde aylarca çalıştırmıştım. Kısacası soğutucu alana kadar sorun olmaz ama geçici olarak camı sökmek iyi olur. Bu arada aklınızda olsun, kötü bir markanın mesh kasasını almak, iyi bir markanın cam kasasını almaktan daha iyidir. Teşekkürler. Saygılar.
Sonunda sorduğum soruyu görüp ona cevap veren tek kişisin, tebrik ediyorum. Attığınız başka sıvı soğutucular yerine (parasını boşverin) Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm Siyah Islemci Sivi Sogutucu| ITOPYA.COM bu sıvı soğutucuyu alsam bişey olur mu? O işlemciye fazla o sıvı soğutucu demiş herkes (+ sen) ama ben kasanın önü cam olduğu için tek fanlının soğutacağını zannetmiyorum.
 
Son düzenleme:
Neden herkes sorduğum soruya cevap vermek yerine başka sıvı soğutucular veya zaten yaptığım kasanın camını açmak gibi ısı düşürme tavsiyeleri vermiş. Arkadaşlar ısı düşmez (bence) sıvı soğutucu almazsam kasanın önü cam o yüzden ısının bu kadar fazla olduğunu düşünüyorum ve Cooler Master'ın sıvı soğutucusunu alacağım.

Neler yaptığınızı söylemediniz biz de sıcaklıkları yeni soğutucu alana kadar düşürebileceğiniz yöntemi sunduk.

Performans farkı var kalite farkı var LS520 görünüş takıntın yoksa LT520 çok daha iyi tercihler olacaktır.

Ek olarak şunu söyleyeyim sıvı soğutma öyle aman aman bir fayda sağlayamacak. Attığım soğutuculardan birini alıp kalan bütçeniz ile kasanızın önüne Arctic P12 - Akasa Viper - FK120 gibi statik basıncı yüksek kaliteli fanlar ile ön fanların değişimini sağlarsanız normalden çok çok daha iyi bir hava akışı elde edip bir sıvı soğutma performansı yakalayabilirsiniz.

https://www.amazon.com.tr/Deepcool-yüksek-performanslı-Dynamic-Bearing/dp/B09Q8C5K4Z?th=1

240mm sıvı soğutmadan tek fanlı hava soğutmaya geçtim dünya varmış hem daha sessiz hem de daha serin çalışıyor işlemci. Sıvı soğutmalar abartılıyor ülkemizde öyle aman aman esprileri yok.
 
İşlemci oyundayken 80-90 arası oluyor, max 90 oldu sizce soğutmak için ne yapabilirim?
Kasamın önünde temperli cam var yanlardan hava alıyor büyük ihtimal o bu kadar sıcaklık yaratıyor.
Bu sıvı soğutmayı düşünüyorum sizce etkisi olur mu?
80-90 derecelerden kaça kadar düşer, veya sizin önerebileceğiniz soğutma için kullanabileceğim, bu daha iyi olur dediğiniz şeyler var mı? (Ayar falan yaptırmayın.)
Kasa: Thermaltake View 200 TG.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı kasa var ve işlemci 5600x.sıvi sogutucu kullanıyorum mastercooler liquid 240ml boşta 40-50 Oyunlarda 65-75 bazen 80 oluyor.kasanın onu mesh değil ve sadece yan önünde ızgarada var sanırım bu yüzden hava sirkülasyonu iyi değil.
 

Geri
Yukarı