R5 5600 işlemci boşta 60 derece

Yer
Malatya
Bu tür işlemcilerde sıcaklıkta sıkıntı var diye duydum ama 60 da fazla değil mi sizce de? PC Building Simulator oynarken 75'e falan çıkıyor. İşlemciyi 1 ay önce aldım ve termal macunu o zaman yeniledim. Sıcak havalar yüzünden olabilir diyeceğim ama daha 4 5 gün önce 50 derece oluyordu en fazla. Yük altında da değil. Normal mi yoksa bir şey mi yapmalıyım? (Oda sıcaklığı gün içinde en az 27 en fazla 31 derece)

İşlemci soğutucu: SilverStone KR02
Ekran kartı: RTX 2060 Super

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız işlemci soğutucu nasıl bir şey bilmiyorum fakat pek bilindik değil gibi. Satılmıyor yani sanırım. Bunun dışında 4-5 gün önce 60 bugün 50 ise bence havaların bir ısınmasından bir soğumasından kaynaklı diye düşünüyorum. 10 derece oynaması biraz fazla fakat kasanın hava akışından dolayı, konumundan dolayıda olabilir. Yani çok çok abartılacak bir sorun görünmüyor. Kaspersky ve Malwarebytes ile 2 ayrı virüs taraması yapıp virüs var mı yok mu diye kontrol ederseniz sizin için daha iyi olur. Yük altında 75 gayet güzel bu arada. Bu arada söyleyeyim normalde boşta 50 derece bile fazla. Umarım yakın zamanda soğutucunuzu değiştirirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı