R5 5600 işlemci için anakart önerisi

Bütçe
4000-5000
En ucuz üst seviye olarak 3800TL'ye bu var:

AM5 anakart fiyatına geliyor, birde R5 5600'den söz ediyoruz. Attığım anakart eski fiyatlarında olsaydı önerirdim tabi gözüm kapalı. 2900TL'ye almıştım şahsen.
Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? İlerde başım ağırmasın istiyorum.

Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? İlerde başım ağırmasın istiyorum.
Şahsen ben AM4 anakartlara okadar para harcamanızı tavsiye etmem. İlla kaliteli bir şey istiyorsanız birşey diyemem tabi, 2.el tarafınada bakabilirsiniz. Elinizdeki gibi anakartları veya daha iyilerini 2000-2500TL'ye sattıkları oluyor.

İlla sıfır olacaksa şahsen Asrock B550'i çok fazla kişiye önerdim, bazı hocalarımla beraber.
Daha düşük kalite ama çok satmış bu model var birde: (Şuan kullandığınız ile aynı kalitede.)

Şahsen ben AM4 anakartlara okadar para harcamanızı tavsiye etmem. İlla kaliteli bir şey istiyorsanız birşey diyemem tabi, 2.el tarafınada bakabilirsiniz. Elinizdeki gibi anakartları veya daha iyilerini 2000-2500TL'ye sattıkları oluyor.

İlla sıfır olacaksa şahsen Asrock B550'i çok fazla kişiye önerdim, bazı hocalarımla beraber.
Daha düşük kalite ama çok satmış bu model var birde: (Şuan kullandığınız ile aynı kalitede.)
Şuan kullandığımla aynı kalitedeyse benim için problem olcağını düşünmüyorum ozaman bunu değerlendireceğim teşekkür ederim.
Son attığınız linkte ki mi şuan kullandığımla aynı kalitede?

Son attığınız linkte ki mi şuan kullandığımla aynı kalitede?
Sadece VRM soğutması yok. Onun dışında neredeyse aynı bir anakart.

Şuan kullandığımla aynı kalitedeyse benim için problem olcağını düşünmüyorum ozaman bunu değerlendireceğim teşekkür ederim.
Diğer hocamızı ve diğer konulardaki anakartları, yorumlarıda kafanızda tartın genede. Aceleniz yoksa.

Bu bütçede en iyi seçim:

Bana ne gibi artılar sağlar acaba bu ürün? Diğer arkadaşların önerdiklerinden farkı nedir?

Tabi hala önerileri alıcam geceye kadar. Bu vrm soğutması çok mu önemli peki?
Eğer işlemciye OC yapıyorsanız önemli. Sonuçta VRM'leri soğutan bir parça ve bu sayede OC yapmanız durumda ısınma kaynaklı performans kaybı yaşamıyorsunuz. Birde yüksek güce sahip işlemciler içinde önemli. R5 5600 bu kategoriye girmez.

ATX forumunda ve VRM devreleri + soğutması çok iyi hocam.
Teşekkür ederim değerlendireceğim.

Eğer işlemciye OC yapıyorsanız önemli. Sonuçta VRM'leri soğutan bir parça ve bu sayede OC yapmanız durumda ısınma kaynaklı performans kaybı yaşamıyorsunuz. Birde yüksek güce sahip işlemciler içinde önemli. R5 5600 bu kategoriye girmez.
Ben sistemimi yavaş yavaş yenilemek istiyorum örneğin aylık 5-10k ayırarak parça alarak update yapmak istiyorum nasıl başlamalıyım peki? Yani çok üst düzey olmasına gerek yok ortalama olsa yeter. şuanki pcnin performansından memnunum fakat işlemci için bir update düşünüyorum.
Önceliğim anakart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı