R5 5600 kule tipi soğutucu önerisi

• Konuyu başlatan mngun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.082
Yani ben İntel kullandığım için taktım. AMD için bilemiyorum ama genede takılması sökülmesi basit bir soğutucu.
Şahsen ben hiç bilmediğim için bir tık sorun yaşamıştım konusunu da açmıştım fakat 2 çeşit vida var diğer vidalar alçak kalıyordu bende diğer vidaları takmıştım. Anakarttan anakarta değişir tabi.

Şahsen ben hiç bilmediğim için bir tık sorun yaşamıştım konusunu da açmıştım fakat 2 çeşit vida var diğer vidalar alçak kalıyordu bende diğer vidaları takmıştım. Anakarttan anakarta değişir tabi.
Bende defalarca sistem toplamış biri olarak işlemci soğutucu takmaktan nefret ederim ancak bu modelde zorlanmadım 10 dk mı bile almadı. :)

Alacağın fan ne olursa olsun takmadan önce işlemciyi teste sokup sonuna kadar ısındır. Mevcut fanın macunu yapışmadan rahat çıksın. Çıkarırken dikkatli ol. Fan ile işlemci bir gelmesin eline anakart soketine zarar verebilirsin.
Korkularımdan birisi de o. Sistem daha 1 haftalık o yüzden işlemci üstündeki macun hala taze. Daha önce fazla montaj yapmadığımdan işlemci fanını yanlış çıkartıp zarar vermekten çekiniyorum.
Ankartın arkasına plaka takılmıyor, o plaka LGA 1700 plakası yani Intel işlemci için uyumlu.
Evet AMD'de arka plakaya gerek yokmuş sanırım direkt üstten monte yapılıyor izlediğim videoya göre.

Korkularımdan birisi de o. Sistem daha 1 haftalık o yüzden işlemci üstündeki macun hala taze. Daha önce fazla montaj yapmadığımdan işlemci fanını yanlış çıkartıp zarar vermekten çekiniyorum.

Evet AMD'de arka plakaya gerek yokmuş sanırım direkt üstten monte yapılıyor izlediğim videoya göre.
Ben ısındırmadan çıkarttım. Ama kurumuştu tabi 2 yıl geçti aradan. Siz öyle de yapabilirsiniz.

İşlemcinin üstündeki macunu nasıl temizledin hocam.
1 buçuk yaşında oğlum var onun altının temizliği için kullandığımız alkol paraben içermeyen ıslak mendille işlemciye baskı uygulamadan sildim kolayca siliniyor merak etmetiyin. 3-5 dakika bekledikten sonra gene kuru peçeteyle işlemci üstünün nemini temizledim daha sonra macunu ekledim.

Teşekkürler tavsiyeler için. Stok fandan daha sessiz çalışması ve daha iyi soğutması yeterli benim için. Perfan-120-H ve SE-214-XT arasından birini seçip alacağım.

SE-214-XT direk bunu kullanıyorum fan sesi yok soğutma çok iyi sizin için sıkıntı mı bilemem ama fanın renklerini değiştiremiyorsunuz.

Sizin model ARGB olmayan versiyonu ondan sanırım. Arbglerde renkler değiştirilebilir olması lazım. Benim için çok da önemli değil kasayı masanın aşağısına koydum coil whine sesi yüzünden zaten görmüyorum bile. 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı