R5 5600 OC nasıl yapılır?

Olur sıkıtı yok.

Hocam selamlar, biz bir yerde yanlış mı yapıyoruz anlayamadım dün ayarları yaptığımda 20 de R23 testinden çıktı ama oyundayken mavi ekran vermişti şimdi 21 de test ettirdim hiçbir sorun çıkmadı?

Şimdi 23'e doğru gidiyorum anlayamadım ki.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 32

Core Cycler yüklü olduğu klasör içinde Y-Chruncher var, onu açıp Companent testi başlatın bakalım.

26 verip Core Cycler testini devam ettirseniz de olur.

Hata verdiğini görürüz büyük ihtimal, hata olmazsa duruma göre bakarız.

26 verip tekrar Core Cycler testi yapalım bence.

Son düzenleme:
Hocam R23 testinden düşüş var ayrıca test sırasında çekirdek hızları 4650MHz olmuyor gariptir ki.

Hocam şimdi BIOS'tan 26 verip hem testi başlatıyorum hem de Y-Chruncher'ı başlatıyorum doğru mu?

Dosya Ekleri

• 11121.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 26
  • 111.png
    17,1 KB · Görüntüleme: 30
Hocam R23 testinden düşüş var ayrıca test sırasında çekirdek hızları 4650MHz olmuyor gariptir ki.

Hocam şimdi BIOS'tan 26 verip hem testi başlatıyorum hem de Y-Chruncher'ı başlatıyorum doğru mu?

4650 MHz göremeyebilir bu sorun değil, sonraki ayarlarda değişebilir.

Yok sadece Core Cycler başlatın bakalım.

4650 MHz göremeyebilir bu sorun değil, sonraki ayarlarda değişebilir.

Yok sadece Core cycler başlatın bakalım.

Hocam bu 26'da da hiçbir hata vermedi nasıl oluyor bu?

Bu arada Core Cycler testi bittikten sonra Y-Chuncher testini başlattım, SNT'ye kadar geldi sonrasında mavi ekran verdi.

Son düzenleme:

Böylesi de beni bulur zaten hocam 20 de mavi ekran yiyen sistem 26 da hata yok diyor hayır sistemi de boşta bırakıyorum hani arkada bir şey de yapmıyorum acaba o mu ekliyor desem o da yok yani.

Ayrıca hocam çekirdekleri tek tek kontrol ederken böyle 45-50 arası dolaşması normal mi? Acaba ondan mı hata bulmuyor?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    163,9 KB · Görüntüleme: 29

Normal sıkıntı yok. Şimdi şöyle yapalım. Core Cycler içinde PBO2Tuner var. Onu aç ve hepsine -30 gir ve apply de. Sonra da Core Cycler aç bakalım. Eğer voltaj çok düşük gelirse resimdeki gibi hata alırısnız.

Sizin için bilerek hata verdirttim.

Hocam dediğinizi yaptım -30 yapıp testi tekrar başlattım bütün çekirdekleri elden geçirdi ve hala hata bulmadı ve R23 testi yaptım 12K sonuç verdi ve sistemi de resetlemedi ama oyuna girsem kesinlikle mavi ekran verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…