R5 5600 Raft'ta 75 derece olması normal mi?

Yine de anormallik var mı bir görmüş oluruz. Ben stok fanla 3 yıldır termal macun değişimi görmemiş R5 2600X ile Prime95 girdiğimde 85 derece olmuştu bu normal bir değer mesela. R5 5600X 2600X'e göre daha çok ısınan bir işlemci olsa da yinede bir anormallik var mı bakalım.
Ne gibi bir anormallik? İşlemcinin ısınması, işlemcinin bozulduğuna mı işaret?

Ne gibi bir anormallik? İşlemcinin ısınması, işlemcinin bozulduğuna mı işaret?
Sıcaklık değerlerinin kötü olup olmadığından şüpheleniyor konu sahibi. Anormallik derken termal macunudur, stok soğutucunun yetip yetmemesidir falan filan bunlardan bahsediyorum.

Prime95'te yetmemesinin büyük bir sorun olmadığını söyledim farkındaysan.
İleride sorun çıkarma ihtimali yok değil. Sadece oyundaki sıcaklıklara bakarak iyi mi değil mi anlayamazsınız ki. Raft'da 75 derece olan işlemci bakmışsın başka oyunlarda çok daha yüksek.

İleride sorun çıkarma ihtimali yok değil. Sadece oyundaki sıcaklıklara bakarak iyi mi değil mi anlayamazsınız ki. Raft'da 75 derece olan kart bakmışsın başka oyunlarda çok daha yüksek.
Konuyu başka yere çekme. Günlük hayatında oynadığı oyunlarda 85'i geçmiyorsa sorun yok dedim. Prime95'te 85'i geçiyorsa pek önemi yok diyorum ama oynadığı oyunlarda geçiyorsa müdahale edilmeli. İleri de sıcaklıklar artarsa da müdahale edilir. Şuan oyunlarda maksimum 75 ise, pek sorun yok.

@ProximusTwo bu arada sürekli kart kart yazıyorum kusura bakmayın. Daha demin ekran kartı konusuna bakıyordum da burada işlemci sıcaklıklarından bahsederken kafa gitti.

Konuyu başka yere çekme. Günlük hayatında oynadığı oyunlarda 85'i geçmiyorsa sorun yok dedim. Prime95'te 85'i geçiyorsa pek önemi yok diyorum ama oynadığı oyunlarda geçiyorsa müdahale edilmeli. İleri de sıcaklıklar artarsa da müdahale edilir. Şuan oyunlarda maksimum 75 ise, pek sorun yok.
R5 5600X'te stok soğutucuyla tüm oyunlarda maksimum 75 derece olması ne kadar mantıklı geldi size 😀 ısınan bir işlemci olmasına rağmen stok soğutucuyla 75 derece görüyormuş işlemci.
Üstelik konu sahibi işlemci voltajını düşürdüğünü yazmış yani kendi voltajıyla değil undervolt ile kullanıyor.

R5 5600X'te stok soğutucuyla tüm oyunlarda maksimum 75 derece olması ne kadar mantıklı geldi size 😀 ısınan bir işlemci olmasına rağmen stok soğutucuyla 75 derece görüyormuş işlemci.
Üstelik konu sahibi işlemci voltajını düşürdüğünü yazmış yani kendi voltajıyla değil undervolt ile kullanıyor.
Kanka sen iyi misin? 5600X değil 5600 bu. 5600X kadar ısınmıyor. Undervolt ve stok soğutucu ile normal. 5600X olsa normal değildi.

Kanka sen iyi misin? 5600X değil 5600 bu. 5600X kadar ısınmıyor. Undervolt ve stok soğutucu ile normal. 5600X olsa normal değildi.
Gece gece sarhoşluk geldi bana 5600X sanıyorum yarım saattir. Bir yandan ders yapmaya çalıştığım için kafa karışıklığı oldu rezillik ya 😒

Technopat Haberler

Geri
Yukarı