R5 5600 - RTX 4060 Ti sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor

AmonRa43

Centipat
Daha fazla  
Sistemim yeni olmasına rağmen Valorant'ta 130-170 arası FPS alıyorum, oyunu silip tekrar yükledim fakat değişen bir şey olmadı.

Palit RTX 4060 Ti jetstream 16 GB
AMD Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
1 TB SSD.
BIOSTAR B550MH anakart.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmanızı öneririm çalışıp da masaüstünde belli olmayan
Bende RTX 4060 Ryzen 5 5500 var en yüksek ayarlarda 230-210 FPS alıyorum.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp NVIDIA App üzerinden en güncel sürümü yükleyebilirsiniz.

Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Valorant:
Bu kısmı takip edip güç yönetim modunu maksimum performansa alabilirsiniz.

Belki dahili grafik birimiyle açıyorsunuzdur diyeceğim de R5 5600 işlemcide iGPU yok. Üstteki adımları bir takip ediniz.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmanızı öneririm çalışıp da masaüstünde belli olmayan.

Bir de Windows 11 güncellemeleriyle arkadaşında dediği gibi ekran kartı driverlarına da göz atın güncel değilse güncelleyin.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmanızı öneririm çalışıp da masaüstünde belli olmayan.

Sizde de yanlış olan şeyler var arkadasta.
ASUS 4060 8 GB arkada DC ekran kaydetme açıkken 210 220 altına inmiyor.

Acaba?

Sistemim yeni olmasına rağmen Valorant'ta 130-170 arası FPS alıyorum, oyunu silip tekrar yükledim fakat değişen bir şey olmadı.

AMD Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
1 TB SSD.
BIOSTAR B550MH anakart.

Sistemi ilk aldığımda Windows 10 kullanıyordum. Yüksek ayarda FPS'im 110-130 Civarıydı. Bilgisayarımı Windows 11'e yükselttikten sonra 180-220 civarı FPS almaya başladım. Sorunun Windows 10'dan kaynaklı olabilir.

AMD Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
1 TB SSD.
BIOSTAR B550MH anakart.

Yorumlardaki reisler driver falan demişte Valorant işlemci kullanır bu yüzden sorun işlemcidedir.

Yorumlardaki reisler driver falan demişte Valorant işlemci kullanır bu yüzden sorun işlemcidedir.

Sadece işlemci mi kullanıyor? O zaman ekran kartı almayalım. Çok güçlü bir işlemci alalım ve tüm işlemci ağırlıklı oyunları 300-400 FPS'te oynayalım. Böyle bir mantık yok. Oyunun işlemci ağırlıklı olması ekran kartı kullanmadığı mânâsına gelmez. Direkt olarak işlemcide sorun var demek de düzgün bir teşhis değil.

Oyle olmuyor reis, senin mantığına göre ekran kartsız çalışır oyun ama çalışmaz ekran kartı lazım kullanıyor bir çıkmış işlemci oyunu işlemci oyunu diye, sadece işlemci oyun oynatmaz arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı