Selamlar, son zamanlarda bilgisayarımda yaşadığım bazı problemleri sizlere liste şeklinde yazmak istiyorum. Tahmini olarak problem neyden kaynaklanıyor olabilir yazarsanız sevinirim.
Öncelikle en çok sık yaşadığım problem ekran bazen kendiliğinden siyah oluyor ve sonra geri geliyor. Bazen de açık olan uygulama (Google veya Steam) ekranı siyah oluyor sonra tekrar geri geliyor.
Arada bilgisayar birkaç saniyelik takılıyor. Sesler falan düzgün sadece ekran takılıyor.
Memory Management ve Video Scheduler Internal Error hata mesajları mavi ekranlar alıyorum arada.
Normalde eski bir ekran kartı sürücü versiyonu kullanıyodum. Yeni güncel sürümü kurmak istedim kurdum sonra bu sıkıntılar başladı. NVDIA yeni sürümleri problemli diye bir bilgi okudum ne kadar doğru bilmiyorum.
Win 10 dan Win 11'e de geçtim. Format atmadan direkt yükseltme yaptım. Acaba format atmak mı lazım Win11'e yükseltince Win10 da kurduğum programlar mı bozuldu acaba?
Herhangi bir parçamın bozuk olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı için FurMark testi de yaptım bir problem çıkmadı. RAM'ler için de test yaptım sıkıntı çıkmadı. Ben yine sistem parçalarımı yazıyorum.