R5 5600 RTX 4070 sistemdeki sorun nerede?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, ASUS Dual GeForce RTX 3060 TI 8GB 256 Bit, Corsair Vengeance RGB Pro 8GB 3200MHz x2, Gigabyte B450M S2H V2, Gigabyte GP-P750GM 750W, Corsair 4000D Airflow ATX Case
Meslek
Game Developer
Selamlar, son zamanlarda bilgisayarımda yaşadığım bazı problemleri sizlere liste şeklinde yazmak istiyorum. Tahmini olarak problem neyden kaynaklanıyor olabilir yazarsanız sevinirim.
  • Öncelikle en çok sık yaşadığım problem ekran bazen kendiliğinden siyah oluyor ve sonra geri geliyor. Bazen de açık olan uygulama (Google veya Steam) ekranı siyah oluyor sonra tekrar geri geliyor.
  • Arada bilgisayar birkaç saniyelik takılıyor. Sesler falan düzgün sadece ekran takılıyor.
  • Memory Management ve Video Scheduler Internal Error hata mesajları mavi ekranlar alıyorum arada.
  • Normalde eski bir ekran kartı sürücü versiyonu kullanıyodum. Yeni güncel sürümü kurmak istedim kurdum sonra bu sıkıntılar başladı. NVDIA yeni sürümleri problemli diye bir bilgi okudum ne kadar doğru bilmiyorum.
  • Win 10 dan Win 11'e de geçtim. Format atmadan direkt yükseltme yaptım. Acaba format atmak mı lazım Win11'e yükseltince Win10 da kurduğum programlar mı bozuldu acaba?
Herhangi bir parçamın bozuk olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı için FurMark testi de yaptım bir problem çıkmadı. RAM'ler için de test yaptım sıkıntı çıkmadı. Ben yine sistem parçalarımı yazıyorum.

• GPU: RTX 4070 Super
  • CPU: [Ryzen 5 5600]
  • RAM: [Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18 CMH32GX4M2D3600C18 Ddr4]
  • PSU: [MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold ATX 3.0 120mm Fanlı Full Modüler PSU]
  • Anakart: [Gigabyte B550 Gaming X V2 D4 AM4]

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…