R5 5600 RX 570 sistemde WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

İşletim sistemi
Windows 10

knovze

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x8 DDR4 Corsair CMK16GX4M2D3000CL16 3000 Mhz. CL 16
SSD veya HDD modeli
Kingston m2 1 TB, Sandisk 240gb, USB HDD 1 TB
Ekran kartı
MSI Radeon RX 570 Series
Anakart
Gigabyte A320M-S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar iyi Sosyaller. Dün öğle saatlerinde İncehesap sitesinden sipariş ettiğim Kingston marka NVMe M.2 SSD elime ulaştı dün detaylı şekilde montajını yaptıktan sonrasında format attım Aldığım m2. Format attıktan sonrasında ise 5 dakika geçmeden gerekli uygulamaları yüklerken mavi ekran hatası aldım. Minidump klasörünü kontrol ettim herhangi bir şey yüklenmemiş. Ayrıca mavi ekran yediğimde %0 da otomatik kapanıp PC yeniden başlıyor. Bugün ise bilgisayara farklı test programlarından test yaptım. CPU testinde her şey normal SSD testinde normal RAM testinde normal vs. derken ekran kartı testine geldiğimizde mavi ekran hatası aldığımı fark ettim bununla alakalı yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı? Yoksa benim ekran kartımı değiştirmem mi lazım. Bu arada ekran kartım yaklaşık 3.5 4 yıldır bende. MSI RX 570 4 GB olarak. Üzerinde herhangi bir overclock işlemi yok AMD üzerinden fabrika ayarlarında sadece MSI Afterburner uygulaması ile fan hızında ayarlamalar yapılıydı.

@knovze sorununun kaynağını bulduk gerisi sende. Sizin ilginiz ve kibarliğınız için ben teşekkür ederim. İyi akşamlar.

@knovze hocam baktırdınız mı PC'yi? Son durum nedir?

Hocam bilgisayarcıya götürdüm en son. Bilgisayarcı sağ olsun güzelce bilgisayarı temizledi. M.2 SSD de bir sorun olmadığını söyledi. Ben bilgisayarı alıp eve gelip tekrardan oyunlarımı kurduğumda mavi ekran sorununu yaşadım. Bu sefer yine SATA SSD'ye kurup denediğimde M.2 SSD'deki oyunuma girip çalıştırdığımda otomatik kapandığını fark ettim. Kapa aç yaptım bu sefer de M.2 SSD gözükmüyordu. Sonuca gelirsek ince hesap sitesinden aldığım M.2 SSD'yi bugün değişim talebi oluşturdum. Yarın kargoya vereceğim. Yenisi gelene kadar bekleyeceğim. Sonuç M.2 SSD de ya da anakartın soketinde sorun olduğunu yenisi gelince çözmüş olacağım. Umarımki M.2 SSD'de sorun vardır. İlginiz için teşekkürler , iyi forumlar.😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı