R5 5600 - RX 6600 sistemin oyun performansı düştü

Arday77

Hectopat
Merhaba 1 hafta önce işlemci fanı değiştirmek için fanı söktüm yeni fanı da takamadım mecbur eskisini geri taktım. Ama fanı takarken termal macunlar biraz sağa sola sürüldü. Fanı taktıktan sonra da oyunlarda ani FPS düşüşleri almaya başladım.
Ryzen 5 5600.
RX 6600.
16 GB 3200 RAM.
Crucial 240 GB SSD.
Sabit FPS oynadıgım oyunlar bir anda FPS düşüşleri yaşatıyor oyun hiç oynayamaz oldum. Bu fanı söküp taktıgımda macun sürmedim diye etkisini yitirmiş midir? Daha işlemci ve fan 2 aylık bile degil.

Yeni aldığınız fan nedir? Macunu soğutucudan ve işlemciden silip yenilediniz mi?

Arkadaşlar işlemciye macun sürdürdüm tekrardan taktırdım.Hala fps düşüşleri devam ediyor 3 gündür bilgisayarı getir götür yapıyorum tamirciye yok düzelmiyor.Ekran kartı mı bozuldu ram mi bozuldu ben nasıl anlayacağım kafayı sıyırdım ya

Arkadaşlar işlemciye macun sürdürdüm tekrardan taktırdım.Hala fps düşüşleri devam ediyor 3 gündür bilgisayarı getir götür yapıyorum tamirciye yok düzelmiyor.Ekran kartı mı bozuldu ram mi bozuldu ben nasıl anlayacağım kafayı sıyırdım ya
3 gündür buraya sorulanlara cevap vermek için yazmak yerine tamirci adı altında muhtemelen mahalle bilgisayarıcısına gidip her seferinde daha kötü sonuçlar alınca kafayı sıyırmanız normal.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü komple kaldırın, aynı zamanda DDU üzerinden windows uptade kapatın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve güncel driver yükleyin. Değerlerinizi tekrar kontrol edin.
Yaptım şu an sadece bf 2042 de denedim bazen 165 fps olup bir anda 25 30 oluyor bazen diretcx hatası verıp kapatıyor oyunu.Ekran kartı sıcvaklıgı 65 işlemci 70 80 arası geziyor

Ayriyetten böyle bir hata ile oyun donup atıyor sonra bu hata geliyor
1674669065784.png
1674669065784.png

Son düzenleme:
Yaptım şu an sadece bf 2042 de denedim bazen 165 fps olup bir anda 25 30 oluyor bazen diretcx hatası verıp kapatıyor oyunu.Ekran kartı sıcvaklıgı 65 işlemci 70 80 arası geziyor

Ayriyetten böyle bir hata ile oyun donup atıyor sonra bu hata geliyor
Eki Görüntüle 1645262Eki Görüntüle 1645262
DirectX kurun öncelikle Download DirectX End-User Runtime Web Installer from Official Microsoft Download Center

Ekran kartı sürücülerini elle mi kaldırıyorsunuz DDU ile mi ?

DirectX kurun öncelikle Download DirectX End-User Runtime Web Installer from Official Microsoft Download Center

Ekran kartı sürücülerini elle mi kaldırıyorsunuz DDU ile mi ?
DDu ile kaldırdım.Directx yükledim yine değişen bir şey yok en düşük ayarda fps 10 lara kadar düşüyor 3 sn 165 de kalıp tekrar düşüyor.

DDu ile kaldırdım.Directx yükledim yine değişen bir şey yok en düşük ayarda fps 10 lara kadar düşüyor 3 sn 165 de kalıp tekrar düşüyor.
+DÜzeltme;Total war three kingdoms oyununu denedim aşırı grafiklerde 75 fps sabit veriyor kasmadan yırtılma olmadan.Ama battefield 2042 de böyle bir sorunla boğuşuyorum çözemiyorum bir türlü

Son düzenleme:

+DÜzeltme;Total war three kingdoms oyununu denedim aşırı grafiklerde 75 fps sabit veriyor kasmadan yırtılma olmadan.Ama battefield 2042 de böyle bir sorunla boğuşuyorum çözemiyorum bir türlü
Oyun origin üzerinden mi hocam ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı