Çözüldü R5 5600 - RX 6700 sistem Valorant'ta 100-200 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba başlıktaki ekran kartlı bir sistem aldım.

RX 6700 XT.
16 GB RAM.
B550M.
R5 5600 işlemci.

Daha yeni aldım güncellemeleri yaptım ettim. Valorant'a bir girdim 100 ile 200FPS arası alıyorum. Düşüp çıkıyor sabit değil. Bu iş çok canımı sıktı ama neden kaynaklı olduğunu da çözmüş değilim. Fikri olan var mı?

Büyük ihtimalle işlemci kendine o sınırı koymuş ve ayarların yüzünden de o fps üstüne çıkamıyor diye düşünüyorum. BIOS ayarlarından CPB açman gerek, kapalı büyük ihtimalle. Ayarların ne ayrıca oyundaki? Düşürünce artıyor mu bir bak.
Asus anakart için nasıl yapılıyor acaba

BIOS'a gir, F2 basarak giriliyor. Ardından F7 bas. Advanced kısmına gel ve Core Performance Boost diye bir şey göreceksin onu AUTO yap. Bu o limiti kaldırır böylece de FPS artar. Valorant işlemci odaklı bir oyun çünkü.

BIOS'a gir, F2 basarak giriliyor. Ardından F7 bas. Advanced kısmına gel ve Core Performance Boost diye bir şey göreceksin onu Auto yap. Bu o limiti kaldırır böylece de FPS artar. Valorant işlemci odaklı bir oyun çünkü.

Öyle bir seçenek yok ama ASUS performance enable yaptım Core performansını arttırır diyordu.

Büyük ihtimalle işlemci kendine o sınırı koymuş ve ayarların yüzünden de o FPS üstüne çıkamıyor diye düşünüyorum. BIOS ayarlarından CPB açman gerek, kapalı büyük ihtimalle. Ayarların ne ayrıca oyundaki? Düşürünce artıyor mu bir bak.

Değişen hiçbir şey olmadı hatta deathmatch te 80 90 FPS bile görüyorum.

Sorunumun neden kaynaklı olduğunu anlayabilecek birisi var mı? Yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba başlıktaki ekran kartlı bir sistem aldım.

RX 6700 XT.
16 GB RAM.
B550M.
R5 5600 işlemci.

Daha yeni aldım güncellemeleri yaptım ettim. Valorant'a bir girdim 100 ile 200FPS arası alıyorum. Düşüp çıkıyor sabit değil. Bu iş çok canımı sıktı ama neden kaynaklı olduğunu da çözmüş değilim. Fikri olan var mı?

Aynı sorun bende de vardı. R5 5600 ve RX6800. Bilgisayar geldiğinde kurulun olan formatla ilgili bir sorun vardi, sonra kendim format attim düzeldi.

Benim de bayağı araştırmıştım hiçbir yerde bulamadım bununla ilgili çözüm bu yolu denedim oldu sonunda.

Sorunum format, temiz kurulum ile çözüldü. Teşekkür ederim tavsiye için. Windows 11'e de yükselttim belki onun da biraz etkisi vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı