R5 5600 RX 6700 XT sistem kapandı ve açılmıyor

Emirhan5225

Hectopat
Arkadaşlar, sistemimde Ryzen 5 5600 ve RX 6700 XT var. Oyunlarda CPU: 96 GPU: 82 dereceleri gördüğüm oldu. Daha sonra birkaç gün önce sistemim siyah ekran verip kasa çalışmaya devam ediyordu ancak biraz bekletip sonra açınca sistem geliyordu ta ki düne kadar. Dün de aynısı oldu ancak açmayı denediğimde açılıyordu ve her türlü müdahaleyi denedim işe yaramadı. Sizce ekran kartını yanmış olabilir mi? Ortalama bana ne kadar mâl olur? Ya da başka ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sistemimde Ryzen 5 5600 ve RX 6700 XT var. Oyunlarda CPU: 96 GPU: 82 dereceleri gördüğüm oldu. Daha sonra birkaç gün önce sistemim siyah ekran verip kasa çalışmaya devam ediyordu ancak biraz bekletip sonra açınca sistem geliyordu ta ki düne kadar. Dün de aynısı oldu ancak açmayı denediğimde açılıyordu ve her türlü müdahaleyi denedim işe yaramadı. Sizce ekran kartını yanmış olabilir mi? Ortalama bana ne kadar mâl olur? Ya da başka ne olabilir?

Büyük ihtimalle Güç Kaynağı (PSU) gitmiştir. Ekran kartı yeterli güçle beslenemediği için ekran siyah a düşüyor ve sistem kapanıyor ekran kartınızı yakmanız imkansız normal şartlarda.

Muhtemelen PSU gidiciydi zor çalışıyordu artık hiç çalışmıyor.

Kasa ve psu bu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240624_093719_Chrome.jpg
    Screenshot_20240624_093719_Chrome.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 26
PSU kablolarını kontrol edin. Problem yok ise PSU kablosunu kasadan çıkarıp PSU'da yer alan anahtarı üç dört kere kapatıp açın sonra deneyin. Kablolarda beyazlık ya da yanık vs varsa hiç açmayı denemeyin.

CPU sıcaklığınız çok yüksek, gpu sıcaklığınız da yüksek. İşlemcinizin termal bakımını yapmanızı tavsiye ederim. Eğer yeni termal macun değiştirdiyseniz, soğutucunuzun montajını doğru yaptığınızdan emin olun.

PSU'nuzu kontrol etmek için OCCT - Power testi yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı