R5 5600 RX 6700XT toplama sistem iyi mi?

SSD olana işletim sistemini kurman en sağlıklısı ve en mantıklısıdır. İlk seçenekteki gibi düşünürsek, kullandığın programlara ve oynadığın oyunlara göre tek başına SSD de yetebilir ama aktif olarak kullandığın programları SSD'ye, oyunlarını ve geriye kalan depolamalarını HDD'ye depolarsan çok daha iyi olur. Duruma göre eğer programların SSD'yi çok doldurursa HDD'ye taşıyabilir ya da en başında HDD'ye depolayabilirsin. Her durumda işletim sistemi SSD'ye kurulmalı.
Güncel oyunların boyutu çok büyük. 2 ssd alma imkanı yoksa 1 ssd + 1 hdd daha mantıklı olur. Zaten 2-3 oyun yüklüyorsunuz 250-300 GB doluyor. Tek başına 150 GB olan oyunlar var onu düşünerek hareket etmek lazım. İşletim sistemi ssdye, hikayeli oyunlar hddye kurulursa verimli çalışır.
O zaman 512gb ssd + 1tb hdd almak mantıklı.

Anakarti MSI PRO B550M-P GEN3 yapsam nasıl olur? Fiyat pro modeli seçince çok artıyor.

O zaman 512gb ssd + 1tb hdd almak mantıklı.

Anakarti MSI PRO B550M-P GEN3 yapsam nasıl olur? Fiyat pro modeli seçince çok artıyor.
İyi olur ama MSI B550M PRO-VDH'ın PCIe X16 gen 4.0 olduğu için onu tavsiye ettim. MSI PRO B550M-P GEN3'te ise 3.0. Bütçen yeterliyse Pro-VDH alman yararına olur.

Kasayı MSI MAG Forge M100R olarak değiştirsem bir sorun olur mu? Sadece ssd almam durumunda da Kingston 1TB KC3000 nasıl olur?
Kasa güzel ama ATX bir anakart almak istediğinde takamazsın çünkü en Micro ATX'e göre tasarlanmış. Bu da hacimden tasarruf demek, iyi yanı böyle. Tercih senin. Bence sadece SSD alma. 1 TB HDD elinin altında depolama amaçlı bulunsun.

Kasa güzel ama ATX bir anakart almak istediğinde takamazsın çünkü en Micro ATX'e göre tasarlanmış. Bu da hacimden tasarruf demek, iyi yanı böyle. Tercih senin. Bence sadece SSD alma. 1 TB HDD elinin altında depolama amaçlı bulunsun.
HDD uğraştıracak gibi. Şimdilik 1 tb ssd alırım ihtiyaç olursa sonradan hdd eklerim.

Gen 3 anakart+ 1tb ssd kingston kc3000+ msi mag forge m100r kasa olarak özelleştirip bugün alacağım.

Tavsiyleriniz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

HDD uğraştıracak gibi. Şimdilik 1 tb ssd alırım ihtiyaç olursa sonradan hdd eklerim.

Gen 3 anakart+ 1tb ssd kingston kc3000+ msi mag forge m100r kasa olarak özelleştirip bugün alacağım.

Tavsiyleriniz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
HDD'yi sonradan ekleyebileceğini düşünüyorsan çok daha iyi. Bana kalırsa anakartı PCIe Gen 4 olan anakartı alman daha sağlıklı olacaktır. Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun.

Gen 3 anakartı aldığımda ne gibi eksiklik yaşayacağım.
Ekran kartın ve işlemcin PCIe gen 4 destekliyor. Anakart da desteklerse daha yüksek hızda bant genişliği elde edebiliyorsun. Ekran kartları X16 arabirimini kullanıyor. 2 katından daha fazla hız söz konusu. Ha bunun bana ne yararı var diyebilirsin :D Bu da elindeki bileşenlerin tüm özelliklerinden yararlanabileceğin anlamına geliyor. Zaten sistemi almakla iş bitmiyor. Smart Access Memory olayını araştırmanı tavsiye ederim. Aşağıya 2 tane video bıraktım başlangıç olması açısından.

1686232419242.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Ekran kartın ve işlemcin PCIe gen 4 destekliyor. Anakart da desteklerse daha yüksek hızda bant genişliği elde edebiliyorsun. Ekran kartları X16 arabirimini kullanıyor. 2 katından daha fazla hız söz konusu. Ha bunun bana ne yararı var diyebilirsin :D Bu da elindeki bileşenlerin tüm özelliklerinden yararlanabileceğin anlamına geliyor. Zaten sistemi almakla iş bitmiyor. Smart Access Memory olayını araştırmanı tavsiye ederim. Aşağıya 2 tane video bıraktım başlangıç olması açısından.

Eki Görüntüle 1812194

Az önce zam gelmiş 😕. Aşağıdaki sisteme bakar mısın? 550w bu sisteme yeter mi bilmiyorum.

Az önce zam gelmiş 😕. Aşağıdaki sisteme bakar mısın? 550w bu sisteme yeter mi bilmiyorum.

Tek başına 550W yeterli ama bütçen varsa daha yükseğini almanda fayda var. Aşağıdaki iki ürünü eklersen çok iyi bir sistem almış olursun. Özellikle anakart tam istediğimiz özelliklere sahip. Bunlarla beraber 18.500 TL gibi bir para yapıyor.

1686237778283.png
1686237704008.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı