R5 5600 - RX 7600 sistemde takılmalar oluyor

Dernieredanseee

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ryzen 5 5600 ve Gigabyte Radeon RX 7600 Gaming OC 8 GB GDDR6 128 bit ekran kartını satın alarak sistemime taktım ancak oyunlarda sürekli olarak takılmalar yaşıyorum. Yüksek FPS olsa bile takılma oluyor. Anlık 120'den 100 FPS'ye düşüşlerde bile hissediyorum anlık aşırı takılma oluyor. AMD FreeSync aktif ettim olmadı. Defalarca sürücü driverını tertemiz şekilde kurdum. Eski sürücüleride denedim. BIOS ve chipset güncel durumda. Eski ekran kartımda bile yaşamadığım takılmaları yaşıyorum. FPS sabitleme yapmakta işe yaramıyor. Eski RX 5600XT ekran kartımda EA FC 25 oyununda gram takılma olmadan oynarken bu ekran kartında takılmalar yaşıyorum. Sorunum bütün oyunlar için geçerli. Low ayarlarda da Ultra ayarlarda aynı sorun var. FPS çok yüksek olsa bile bu sorunu yaşıyorum. Desteğinizi rica ederim.

Önceki işlemcim Ryzen 5 2600X ve ekran kartım XFX 5600XT markasıydı. Diğer bileşenler ekli fotoda olduğu gibidir.

Değerli fikir ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Sistem.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 34
Çok geç oldu bende de R5 5600G 16 GB RAM ve RX 7600 var Days Gone CS2 ve Witcher 3'te drop olmuyor ancak BF5 ve BF2042 de oluyor oyundan oyuna değişen bir durum raytraycinglı oyunlarda sıkıntı oluyor bir de frostbite oyun motoru olan oyunlarda sıkıntı oluyor.

Güncelleme 22 Ağustos'ta ben RX 7600'lü sistemi sırf drop sorunları nedeniyle satıp RTX 3060 Ti aldım bence sizde değiştirin ekran kartını bütçeniz varsa ben bir daha AMD'ye güvenmem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…