R5 5600 - RX6600 sistem Valorant ve CS2'de takılıyor

Sydronic

Hectopat
RAM
2x8 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
kioxia exceria 512
Ekran kartı
rx 6600
Anakart
msi b450m
İşlemci
ryzen 5 5600
350-400 FPS'lerde takılan oyun. En ufak skill fight'ında ya da aim Fight'ta 145'lere düşüyor ve 270 Hz kullanıdığım için zerre akıcılık hissedemiyorum. Anlık drop gibi geliyor.
Sizce normal mi?
Bazı parçalarım 2.el, stok fan kullanıyordum, geçiş yaptım kule tipine ısınma sorunum yok.
Dikkatimi çeken oyun oynarken SSD 50 derece oluyor. Ondan kaynaklı olabilir mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
350-400 FPS'lerde takılan oyun. En ufak skill fight'ında ya da aim Fight'ta 145'lere düşüyor ve 270 Hz kullanıdığım için zerre akıcılık hissedemiyorum. Anlık drop gibi geliyor.
Sizce normal mi?
Bazı parçalarım 2.el, stok fan kullanıyordum, geçiş yaptım kule tipine ısınma sorunum yok.

FPS sabitle 270e.

Sizce normal mi?

AMD ekran kartını değiştir. 10 larca AMD ekran kartı kullandım. 400, 500, 6000, 7000 aklına ne gelirse... Klasik senin gibi sorunlarım oldu performans veriyor fakat yazılımdan dolayı stabil olmuyor. Zamanında RX 6600'ü verip 2060 alıp daha fazla performans ve keyif almışlıgım var.

Valorant hiç oynamadım ama Unreal Engine 5 geçişi olmuş sanırım.Ondan kaynaklı optimizasyon problemleri varmış diye bazı konularda okumuştum.CS2 ise düzenli oynayanlar her güncellemeden sonra fps sıkıntılarını iyi bilir.Oyun çıktığından beri oynayan biri olarak söyleyebilirimki optimizasyonu leş bir oyun.Hele son silah animasyonu güncellemesinden sonra daha beter bir hale geldi.9800x3d ve kaliteli Nvidia-Amd ekran kartı kullanan kullanıcıların bile fps değerleri çok düşüyor.Kısacası 2 oyun da bozuk.

Örnek veriyorum evde 300-400 fpsle oynuyorum. Kız arkadaşımda laptop var 200-300 fpste oynatıyor. 3050 var laptopunda arada hem kalite hem akıcılık farkı inanılmaz . Aynı monitörü kullanıyoruz bir de. Nvidia geçme zamanı gelmiş.

Anlık drop gibi geliyor.
3050 var laptopunda arada hem kalite hem akıcılık farkı inanılmaz .
Droplar AMD'ye özgü bir sorun haline gelmeyi başladı, şuna bir göz atın:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı