R5 5600 sistem için yükseltme önerisi

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim. A520M k v2, işlemci R5 5600 (ID-Cooling SE224XTS mini Black) kule tipi fan var, t-Force Vulcan 2x8 3200MHz RAM, 860 EVO 250GB, 870 EVO 500GB SATA SSD'ler, kasa hava sirkülasyon çöp değişecek, ekran kartı RTX 4060 Ti 16 GB. Sistem özelliklerim bu şekilde. İlk olarak 250 GB'lik 5 senelik SSD mi çıkartacağım arkadaşıma hediye ederim, yerine 1 adet Samsung 990 Pro 1TB almayı düşünüyorum. Kasa olarak şimdilik değişmeyi düşünmüyorum sıcaklıklar sıkıntı çıkartacak bir derecede değil çünkü. Çok da önemli değil o yüzden. RAM'leri upgradelemeye gerek var mı 32 GB'ye sizce hızınıda 4400 MHz'lik alabilirim? 2. bir upgrade planı olarak da belki kule tipini satıp sıvı soğutmaya geçebilirim kasa değiştirirken. Gerek var mıdır? Sizin upgrade tavsiyeleriniz nelerdir? Eklemeyi unutmuşum PSU: NZXT C550.

Son düzenleme:
Önce bir m2 ssd al derim sata devri geçeli 7 sene oluyor
peki başka tavsiyeleriniz var mı?. diğer 500 gb lik 870 evoyu sökmeyi düşünmüyorum onuda sökeyimmi sizce?

Hocam kule tipi işlemcin için yeterli sıvı soğutma para israfı olur ônermem
Bende öyle düşünüyorum ama sıcaklık olarak nedense gow ragnarokta falan 78-80 dereceleri görüyor fanım kaliteli olmasına rağmen. Büyük ihtimal kasa ile alakalı. Thermal macun süreyim bakalım ne kadar fark edecek bayadır değişmedim

peki başka tavsiyeleriniz var mı?. diğer 500 gb lik 870 evoyu sökmeyi düşünmüyorum onuda sökeyimmi sizce?
Hocam M2 ssd ye kurarsın sistemi onda da depolama yapabilirsin sıkıntı olmaz ama m2 gerekli bir de kasanı değiştirebilirsin onun dışında küçük yükseltmeler değmez yani ekran kartı ve işlemci zıplatıcak bütçen varsa onlar olabilir

Sistem özelliklerim. A520M k v2, işlemci R5 5600 (ID-Cooling SE224XTS mini Black) kule tipi fan var, t-Force Vulcan 2x8 3200MHz RAM, 860 EVO 250GB, 870 EVO 500GB SATA SSD'ler, kasa hava sirkülasyon çöp değişecek, ekran kartı RTX 4060 Ti 16 GB. Sistem özelliklerim bu şekilde. İlk olarak 250 GB'lik 5 senelik SSD mi çıkartacağım arkadaşıma hediye ederim, yerine 1 adet Samsung 990 Pro 1TB almayı düşünüyorum. Kasa olarak şimdilik değişmeyi düşünmüyorum sıcaklıklar sıkıntı çıkartacak bir derecede değil çünkü. Çok da önemli değil o yüzden. RAM'leri upgradelemeye gerek var mı 32 GB'ye sizce hızınıda 4400 MHz'lik alabilirim? 2. bir upgrade planı olarak da belki kule tipini satıp sıvı soğutmaya geçebilirim kasa değiştirirken. Gerek var mıdır? Sizin upgrade tavsiyeleriniz nelerdir?
Ramleri aynı modelden 2 tane daha alıp 32GB yap veya anakartında yer varmı diye bakmadım eğer yoksa elindekini çıkar 32GB olarak 2X16 bir modül al. SSD olarak 990 pro çok gereksiz pahalı olur.

2TB alacaksan da KC3000 alabilirsin.

İşlemciyi de 5700X3D olarak değiştir.

Peki başka tavsiyeleriniz var mı? Diğer 500 GB'lik 870 EVO'yu sökmeyi düşünmüyorum onu da sökeyim mi sizce?

Bende öyle düşünüyorum ama sıcaklık olarak nedense GoW Ragnarok'ta falan 78-80 dereceleri görüyor fanım kaliteli olmasına rağmen. Büyük ihtimal kasa ile alakalı. Thermal macun süreyim bakalım ne kadar fark edecek bayağıdır değişmedim

Termal macunu 6 ay-1yıl da bir değiştirmesi tavsiye ediliyor bir bak

Hocam M2 ssd ye kurarsın sistemi onda da depolama yapabilirsin sıkıntı olmaz ama m2 gerekli bir de kasanı değiştirebilirsin onun dışında küçük yükseltmeler değmez yani ekran kartı ve işlemci zıplatıcak bütçen varsa onlar olabilir
işlemci değişebilirim 10-15k bütçe ayırabilirim işlemciye elimdekinide sattığımı varsayarak. Fakat benim gözümde r5 5600 am4 olarak zaten gayet başarılı performans konusunda r9 5950x geçtim diye uçmayacak ya sistem oyunlarda yanlışmıyım? işlemci değişmek istersem am5 geçerim direkt. ekran kartı upgradelemem 1080p zaten yeter

işlemci değişebilirim 10-15k bütçe ayırabilirim işlemciye elimdekinide sattığımı varsayarak. Fakat benim gözümde r5 5600 am4 olarak zaten gayet başarılı performans konusunda r9 5950x geçtim diye uçmayacak ya sistem oyunlarda yanlışmıyım? işlemci değişmek istersem am5 geçerim direkt. ekran kartı upgradelemem 1080p zaten yeter
Ben de bu şekilde düşünmüştüm hangi kasayı kullanıyorsun hocam ?

Ramleri aynı modelden 2 tane daha alıp 32GB yap veya anakartında yer varmı diye bakmadım eğer yoksa elindekini çıkar 32GB olarak 2X16 bir modül al. SSD olarak 990 pro çok gereksiz pahalı olur.

2TB alacaksan da KC3000 alabilirsin.

İşlemciyi de 5700X3D olarak değiştir.
hocam ram slot yok malesef satıp 32 yaparım sıkıntı olmaz. İşlemci değişirsem direk am4 ün en kral işlemcisine geçerdim ama ne gerek var bence gerek yok r5 5600 zaten güçlü bana göre. Ssd olarak 990 pro bütçemi gram zorlamıyor alır geçerim diye düşünüyorum 1tb yeter zaten

Ben de bu şekilde düşünmüştüm hangi kasayı kullanıyorsun hocam ?
powerboost vk 1631 7 yıl önce babamla toplarken almıştım ondan beride değişmeye üşendim sıcaklıkta sıkıntı etmiyor diye saldım. Psu değiştim ama c4 adeta eski psu çünkü risk alınmaz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı