Yine bu sorunla karşılaşıp çözenlerin yazdığı çözümlerle devam edeyim. Bunların çözme olasılığı var gibi düşünüyorum, biliyorum artık sizi de sıkmaya başladı bu durum ama denemekten zarar gelmez.
1) regedit'i açın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon girin. Burada "PowerdownAfterShutdown" diye bir girdi olacak. Buna çift tıklayıp 0 ise 1, 1 ise 0 yapın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Çözülmezse eski haline döndürmeyi unutmayın.
Eki Görüntüle 1502949
2) RGB Fusion diye bir uygulama yüklü mü? Yüklüyse açıp ayarlarına gelin. Alttaki ikiliyi ayarlayın.
- Always run on next reboot > No
- Update Schedule > Turn Off
3) Arkadaşın biri ekran kartının takılı olduğu PCI-e slotundaki pinler ile ekran kartı pinleri arasında bir bağlantı sıkıntısı olabileceğini düşünüp ekran kartını sökmüş. Sonra düzgünce takmış yani pinlerin yerine tam olarak oturduğundan emin olarak. Çözülmüş. Düşük bir ihtimalle ekran kartını takarken tam oturtamamış olabilirsiniz, bir bakın.
4) Windows'u güvenli mod ile başlatın. Güvenli moddayken kapatmayı deneyin, kapanıyor mu?
5) Biri de Gigabyte BIOS'taki "Hybrid Sleep" denilen ayarı kapatarak çözmüş. Sizdeki hybrid sleep "On" veya "Off" hangisiyse bilmiyorum ama hangisi varsa tam tersi yapıp deneyebilirsiniz.
6) Şu an mouse ve klavye dahil olmak üzere takılı olan tüm USB cihazlarını çıkarıp sadece bir tane kullanmadığınız farklı bir mouse ile dener misiniz? Tabi Wake on Mouse vs. kapalı olsun BIOS'tan. Bu mouse, klavye vs. ile uyanmayı Windows'tan da kapatabilirsiniz aygıt yöneticisinden.
7) Gigabyte BIOS sürümlerinin sonunda herhangi bir harf varsa Beta BIOS anlamında geliyormuş ve genelde sıkıntılar yaratabiliyormuş bu tarz. Anakartınızın son çıkan BIOS versiyonu F15d. Mesela Beta BIOS olmayan son sürüme yani F14'e geçip deneyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1502956
8) Bellekleriniz A2 ve B2'ye takılı değil mi?
Eki Görüntüle 1502960