R5 5600 sistem nasıldır?

trakai

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yıllar boyu istediğim oyun bilgisayarını bir gecelik çılgınlık ile satın aldım. Tabii sistem işinden çok anlamadığım için ahım şahım bir şey topladım mı emin değilim. Öyle çok ağır oyunları Ultra sistemde oynayacak birisi değilimdir. Örneğin en fazla Battlefield 1 oynarım, onu da orta ayarlarda oynarım diye düşünüyorum. Topladığım sistemi görselde belirttim, benim için yorumlarsanız çok memnun olurum. Mesela benim gibi birini kaç yıl götürür?

- AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB am4.
- ASUS Dual-RX 6750 XT-O12g 12 GB GDDR6 HDMI DP 192bit.
- (8x2) Corsair DDR4 cmK8gx4m1E3200C16 3200MHz.
- ASUS Prime B550M-K DDR4 4600(O.C)/2133MHz matxam4.
- 500GB Kingston NV2 SNV2S/500G M.2 NVMe SSD.
- Gamepower GP-650 14cm 80+(bronz) 650W PSU.
- Gamepower ravadın 3X ARGB Gaming kasa.
- Gamepower aırbender RGB CPU sogutucusu.

Bunun haricinde merak ettiğim bazı sorular var. İlk defa böyle bir bilgisayarım olduğu için heyecanlıyım, bu nedenle olduğunca temiz kullanmak istiyorum. Ekstradan bu konu ile ilgili merak ettiğim soruları cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.

- Kasada 2 ön, 1 adet stok işlemci fanı, 1 adet egzoz fanı olmak üzere 3 adet fan var. (ekran kartındakileri saymıyorum). Sizce orta seviye oyunlar oynayan birisi için yeterli midir? Sistem çok ısınırsa diye fan alınır mı? Almam gerekirse kasanın hangi bölümü için almalıyım?
- Bilgisayar masamda bu kasa için çok fazla bir yer yok. O nedenle 4 tarafı da açık olan masa altı bölümümde kullanmak istedim. Ama sizce masaüstüne göre daha mı sağlıksız olur?
- Bilgisayarın toz, termal macun gibi bakımlarını ne kadar sürede yapmak gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sistem bir çok oyunu ultrada çalıştırır. Battlefield 1 için orta ayar demişsiniz fakat Battlefield 1'in içinden geçer bu sistem. Soğutma bence yeterli olacaktır. Eğer ileriki zamanlarda işlemci için stok fanın yetersiz olduğunu düşünürseniz kule tipi soğutucu alırsınız yeter. Toz ve termal bakımı 6 ay ile 1 sene arasında yapmanız yeterli olacaktır ama ben daha uzun süre sonra bakımı yapıyorum sağlıklı mı tartışılır.

Gamepower'ın kalitesiz ürünlerini almasaydınız keşke. Ne kadar verdiniz sisteme? M.2 SSD olarak Kioxia Exceria G2 alsaydınız daha iyi olurdu. Diğer sorularına gerekirsek çoğu şeyden gereksiz olarak endişeleniyorsun ve termal macun değişimi gerektiğinde kendini hissettirir.

Hocam bu sistem bir çok oyunu ultrada çalıştırır. Battlefield 1 için orta ayar demişsiniz fakat Battlefield 1'in içinden geçer bu sistem. Soğutma bence yeterli olacaktır. Eğer ileriki zamanlarda işlemci için stok fanın yetersiz olduğunu düşünürseniz kule tipi soğutucu alırsınız yeter. Toz ve termal bakımı 6 ay ile 1 sene arasında yapmanız yeterli olacaktır ama ben daha uzun süre sonra bakımı yapıyorum sağlıklı mı tartışılır.
Hocam sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. Hani YouTube'da CPU/GPU sıcaklık testleri izliyorum, yayıncılar ağır oyunları ultra ayarlarda oynarken 70-80 dereceleri görüyorlar. Diyorum ki bu sıcaklık çok fazla, CPU/GPU'ya zarar vermez mi...

O yüzden endişeliydim açıkçası, Çok ağır oyunlar oynamak istemedim bir an. Ama siz BF1'in içinden geçersiniz diyince rahatladım. Çok teşekkürler.

Gamepower'ın kalitesiz ürünlerini almasaydınız keşke. Ne kadar verdiniz sisteme? M.2 SSD olarak Kioxia Exceria G2 alsaydınız daha iyi olurdu. Diğer sorularına gerekirsek çoğu şeyden gereksiz olarak endişeleniyorsun ve termal macun değişimi gerektiğinde kendini hissettirir.
İlk mesajda sistem işinden pek anlamadığımı belirttim. YouTube'da izleyerek seçtim ne varsa, o an bütçeme uygun olanlar ise bu şekildeydi. Kasa işini ilerde yükseltirim onda bir problem yok. SSD'yi de 1TB yapacağım zaten.

Termal bakım için 1-2 sene, eğer sisteminizin bulunduğu oda fazla tozlanıyor ise 3 ayda bir,fazla tozlanma yapmıyor ise 6 ayda bir tozunu alabilirsiniz.
Sistemde ki PSU yu en yakın zamanda yenilemenizi öneririm,bu sistem PSU ya emanet edilmez.
Soğutucu 5600 için yeterli olur duye düşünüyorum yeterli olmazsa dark ag400,id cooling se 214 xt gibi kule tipi soğutucular alabilirsiniz,yeterli olur.
Masanın altı iyi hava alıyorsa sorun yok, bu sistem ile her oyunu ultra da oynayabilirsiniz.(1080P kullandığınızı varsayarak)
1080P de daha uzun seneler Ultra/High oynatır,sonra ayar düşmeye başlarsınız.
Onun dışında sistemin fiyatı önemli,ne kadara aldınız?

Hocam sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. Hani YouTube'da CPU/GPU sıcaklık testleri izliyorum, yayıncılar ağır oyunları ultra ayarlarda oynarken 70-80 dereceleri görüyorlar. Diyorum ki bu sıcaklık çok fazla, CPU/GPU'ya zarar vermez mi...

O yüzden endişeliydim açıkçası, Çok ağır oyunlar oynamak istemedim bir an. Ama siz BF1'in içinden geçersiniz diyince rahatladım. Çok teşekkürler.
Bu sıcaklık derecelerinin aralığı hakkında bende tam bir bilgi sahibi değilim ama yedek fanlar ile veya kule tipi soğutucuyla 50-60 derecede çalışır ve ömrü uzun olur.

Termal bakım için 1-2 sene, eğer sisteminizin bulunduğu oda fazla tozlanıyor ise 3 ayda bir,fazla tozlanma yapmıyor ise 6 ayda bir tozunu alabilirsiniz.
Sistemde ki PSU yu en yakın zamanda yenilemenizi öneririm,bu sistem PSU ya emanet edilmez.
Soğutucu 5600 için yeterli olur duye düşünüyorum yeterli olmazsa dark ag400,id cooling se 214 xt gibi kule tipi soğutucular alabilirsiniz,yeterli olur.
Masanın altı iyi hava alıyorsa sorun yok, bu sistem ile her oyunu ultra da oynayabilirsiniz.(1080P kullandığınızı varsayarak)
1080P de daha uzun seneler Ultra/High oynatır,sonra ayar düşmeye başlarsınız.
Onun dışında sistemin fiyatı önemli,ne kadara aldınız?
18700 TL. PSU için neden öyle düşünüyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı