Merhaba arkadaşlar, yıllar boyu istediğim oyun bilgisayarını bir gecelik çılgınlık ile satın aldım. Tabii sistem işinden çok anlamadığım için ahım şahım bir şey topladım mı emin değilim. Öyle çok ağır oyunları Ultra sistemde oynayacak birisi değilimdir. Örneğin en fazla Battlefield 1 oynarım, onu da orta ayarlarda oynarım diye düşünüyorum. Topladığım sistemi görselde belirttim, benim için yorumlarsanız çok memnun olurum. Mesela benim gibi birini kaç yıl götürür?
- AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB am4.
- ASUS Dual-RX 6750 XT-O12g 12 GB GDDR6 HDMI DP 192bit.
- (8x2) Corsair DDR4 cmK8gx4m1E3200C16 3200MHz.
- ASUS Prime B550M-K DDR4 4600(O.C)/2133MHz matxam4.
- 500GB Kingston NV2 SNV2S/500G M.2 NVMe SSD.
- Gamepower GP-650 14cm 80+(bronz) 650W PSU.
- Gamepower ravadın 3X ARGB Gaming kasa.
- Gamepower aırbender RGB CPU sogutucusu.
Bunun haricinde merak ettiğim bazı sorular var. İlk defa böyle bir bilgisayarım olduğu için heyecanlıyım, bu nedenle olduğunca temiz kullanmak istiyorum. Ekstradan bu konu ile ilgili merak ettiğim soruları cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.
- Kasada 2 ön, 1 adet stok işlemci fanı, 1 adet egzoz fanı olmak üzere 3 adet fan var. (ekran kartındakileri saymıyorum). Sizce orta seviye oyunlar oynayan birisi için yeterli midir? Sistem çok ısınırsa diye fan alınır mı? Almam gerekirse kasanın hangi bölümü için almalıyım?
- Bilgisayar masamda bu kasa için çok fazla bir yer yok. O nedenle 4 tarafı da açık olan masa altı bölümümde kullanmak istedim. Ama sizce masaüstüne göre daha mı sağlıksız olur?
- Bilgisayarın toz, termal macun gibi bakımlarını ne kadar sürede yapmak gerekir?
- AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB am4.
- ASUS Dual-RX 6750 XT-O12g 12 GB GDDR6 HDMI DP 192bit.
- (8x2) Corsair DDR4 cmK8gx4m1E3200C16 3200MHz.
- ASUS Prime B550M-K DDR4 4600(O.C)/2133MHz matxam4.
- 500GB Kingston NV2 SNV2S/500G M.2 NVMe SSD.
- Gamepower GP-650 14cm 80+(bronz) 650W PSU.
- Gamepower ravadın 3X ARGB Gaming kasa.
- Gamepower aırbender RGB CPU sogutucusu.
Bunun haricinde merak ettiğim bazı sorular var. İlk defa böyle bir bilgisayarım olduğu için heyecanlıyım, bu nedenle olduğunca temiz kullanmak istiyorum. Ekstradan bu konu ile ilgili merak ettiğim soruları cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.
- Kasada 2 ön, 1 adet stok işlemci fanı, 1 adet egzoz fanı olmak üzere 3 adet fan var. (ekran kartındakileri saymıyorum). Sizce orta seviye oyunlar oynayan birisi için yeterli midir? Sistem çok ısınırsa diye fan alınır mı? Almam gerekirse kasanın hangi bölümü için almalıyım?
- Bilgisayar masamda bu kasa için çok fazla bir yer yok. O nedenle 4 tarafı da açık olan masa altı bölümümde kullanmak istedim. Ama sizce masaüstüne göre daha mı sağlıksız olur?
- Bilgisayarın toz, termal macun gibi bakımlarını ne kadar sürede yapmak gerekir?
Son düzenleyen: Moderatör: