R5 5600 sistem oyunlara girerken kendini resetliyor

Basar T

Yoctopat
Daha fazla  
LoL ve GTAV Online'da yükleme ekranına gelmeden PC kendi kendine reset atıyor son 3 gündür böyle bir sıkıntı yaşıyorum fotmat attım işe yaramadı ne yapmalıyım?

Sistem:
Ryzen 5 5600.
16 GB 3600MHz RAM.
RTX 3060 Gigabyte eagle.
650W 80+ Thermaltake PSU.

LoL ve GTAV Online'da yükleme ekranına gelmeden PC kendi kendine reset atıyor son 3 gündür böyle bir sıkıntı yaşıyorum fotmat attım işe yaramadı ne yapmalıyım?

Sistem:
Ryzen 5 5600.
16 GB 3600MHz RAM.
RTX 3060 Gigabyte eagle.
650W 80+ Thermaltake PSU.

Kasanın hava akışı nasıl acaba kasanın modelini ve linkini veya fotoğrafını atabilir misiniz?

Fanların temizse ve sıcaklıklar normalse bence sorun belleklerde olabiliir. BIOS'ta XMP profili 3600 mhz mi seçili? Eğer öyleyse BIOS üzerinden bir düşük hızdaki XMP profiline alıp da deneyin.

Denedim ama LoL'de maç buluyor karakter seçiyorum yükleme ekranına girmeden reset atıyor Gtada'da aynı şey oluyor Story'den Online'a gecerken reset atıyor sıfırladım gene aynısı.

Atmadan önce PSU'nun dışarıya üflediği hava sıcak mı kontrol eder misin koruma moduna alıp kapatıyor olabilir daha önce yaşayan arkadaşım vardı. Bir de BIOS ayarlarında 3600MHz seçilmiş mi?

Atmadan önce PSU'nun dışarıya üflediği hava sıcak mı kontrol eder misin koruma moduna alıp kapatıyor olabilir daha önce yaşayan arkadaşım vardı. Bir de BIOS ayarlarında 3600MHz seçilmiş mi?
Bilgisayarcı'ya götürdüm herşeyi test etti, format attı ama gene açılmıyor.

Fanların temizse ve sıcaklıklar normalse bence sorun belleklerde olabiliir. BIOS'ta XMP profili 3600 mhz mi seçili? Eğer öyleyse BIOS üzerinden bir düşük hızdaki XMP profiline alıp da deneyin.
Bilgisayarcı'ya götürdüm herşeyi test etti, format attı ama gene açılmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı