R5 5600 sistem parçaları uyumlu mu?

Temel sağlam hepsi birbiriyle uyumlu. Anakartta 5600 işlemcinin desteği var bu durumda BIOS Update yapmayada gerek yok.

Sağ ol teşekkürler. Parçaları doğruladığın için.

RX550'yi şu an idarelik olarak kullanacağım muhtemelen sonradan RX6600 XT düşünüyorum.

Zamanla onu da yapmayı düşünüyorum. Benim amacım temeli sağlam atmak.

RX 550 zaten elimde ancak diğer parçalar alınacak o yüzden ekran kartını sonra yükselteceğim. Boşuna mı 2 tane 16X slotlu anakart alıyoruz.

Sistemi ne için kullanacaksınız? Oyun içinse CrossFire'dan RX550 ile pek bir şey beklemeyin. Zaten çoğu oyunda crossfire/sli desteği yok. Onun dışında alacağınız kart muhtemelen CrossfireX destekli olacağaından PCI-e köprüsü kullanmanız gerekebilir. Bu da bütçeye ekstra ekliyor tabii. Dediğim gibi daha uygun bir anakart alıp RX 550'yi satıp çok daha iyi bir ekran kartı almak daha mantıklı. Bu arada başta oyun için fazla fark etmiyor dedim de, hangi konuda iyi iş çıkardığını bende tam bilmiyorum. Render tarafında da çok başarılı olmayabilir. Eskiden beri gereksiz karşılanıyor zaten bu özellik. Sadece uçuk sistem isteyenler en iyi ekran kartından 2 tane alıp kullanıyor bunu. Yani kısa kesmek gerekirse 1 tane iyi ekran kartı 2 tane ekran kartından her türlü daha iyi bir tercih olur.

Sistemi ne için kullanacaksınız? Oyun içinse CrossFire'dan RX550 ile pek bir şey beklemeyin. Zaten çoğu oyunda crossfire/sli desteği yok. Onun dışında alacağınız kart muhtemelen CrossfireX destekli olacağaından PCI-e köprüsü kullanmanız gerekebilir. Bu da bütçeye ekstra ekliyor tabii. Dediğim gibi daha uygun bir anakart alıp RX 550'yi satıp çok daha iyi bir ekran kartı almak daha mantıklı. Bu arada başta oyun için fazla fark etmiyor dedim de, hangi konuda iyi iş çıkardığını bende tam bilmiyorum. Render tarafında da çok başarılı olmayabilir. Eskiden beri gereksiz karşılanıyor zaten bu özellik. Sadece uçuk sistem isteyenler en iyi ekran kartından 2 tane alıp kullanıyor bunu. Yani kısa kesmek gerekirse 1 tane iyi ekran kartı 2 tane ekran kartından her türlü daha iyi bir tercih olur.
Çok mantıklı, Çok sağ ol.

O zaman parçalar daha maliyetli olmuyor mu?
Emin ol Ram uyuşmazlığıyla mavi ekran hatası vb hataları alma riski bence daha üzücü bir süreç olur senin için. Sonuçta elindekini de satıp onun üzerine para ekleyerek alıp daha az zararla daha uyumlu ram'lere sahip olacaksın.

Emin ol RAM uyuşmazlığıyla mavi ekran hatası vb hataları alma riski bence daha üzücü bir süreç olur senin için. Sonuçta elindekini de satıp onun üzerine para ekleyerek alıp daha az zararla daha uyumlu RAM'lere sahip olacaksın.

RAM Kingston Fury Beast 8 GB 3600MHz CL17 RAM'lerin hepsini aynı model alacağım uygun mudur?

• İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
  • RAM: Kingston Fury Beast 8 GB 3600MHz.
  • GPU: Sapphire RX 550 4 GB.
  • PSU: MSI MAG A650bn.
  • Kasa: MSI MAG Forge M100R.

Sizce bu sistemde herhangi bir darboğaz sorunu oluşur mu? Herhangi bir sıkıtı yaşatır mı? Ekran kartı tabanlı oyunlarda düşük FPS hariç.

Arkadaşlar bu sistem Call of Duty Warzone'da AVG kaç FPS alır? Tahminleri alalım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı