MSI Vector 16 HX laptopun oyun oynarken kapanması normal mi?

Makaleler
1
Servis bakım zamanı geldiği için böyle oluyor demişti ama her 6-7 ayda bu tarz oyun oynarken kapanmalar yaşıyorum. Fanlar en düşükteyken normal kullanımda bile birkaç saat sonra kapanmalar oluyor. Sizce normal mi? Laptop MSI Vector 16 HX 4080'li model.

HWiNFO64 veya MSI Afterburner programı ile oyuna girerek işlemcinin sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz? 100 dereceyi geçip kapanırsa laptopunda garantisi devam ediyorsa servise gönderin, temizlik yapıp termal macunu yenilesinler

HWiNFO64 veya MSI Afterburner programı ile oyuna girerek işlemcinin sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz? 100 dereceyi geçip kapanırsa laptopunda garantisi devam ediyorsa servise gönderin, temizlik yapıp termal macunu yenilesinler
Yakın zamanda bu sebepten servise gönderecektim. Laptopa format atmıştım. Birkaç oyun yükleyip dediğiniz programlarla test edip sonuçları yazayım size.

Yakın zamanda bu sebepten servise gönderecektim. Laptopa format atmıştım. Birkaç oyun yükleyip dediğiniz programlarla test edip sonuçları yazayım size.

İşlemciler gerçekten çok güçlü. Muhtemelen macunu kuruttu. Bu tür işlemcilere en kaliteli termal macun kullanılması gerekiyor, bir arkadaşın çözümü bunları yazmış: MSI servis pointe gönderdim. Cihaz bakımını yaptılar. Termal macunları değiştirdiler ve temizlik yaptılar. Kapanma sorunu çözüldü. Aynı zamanda oyundaki sıcaklık değerleri ciddi anlamda düştü. Çok hızlı bir şekilde sorunu çözdü. Servis pointe gönderebilirsiniz.

İşlemciler gerçekten çok güçlü. Muhtemelen macunu kuruttu. Bu tür işlemcilere en kaliteli termal macun kullanılması gerekiyor, bir arkadaşın çözümü bunları yazmış: MSI servis pointe gönderdim. Cihaz bakımını yaptılar. Termal macunları değiştirdiler ve temizlik yaptılar. Kapanma sorunu çözüldü. Aynı zamanda oyundaki sıcaklık değerleri ciddi anlamda düştü. Çok hızlı bir şekilde sorunu çözdü. Servis pointe gönderebilirsiniz.
Hocam ServisPoint'e aynı sebepten 3. gönderişim olacak. Sorun çözülüyor ama 6-7 ay sonra tekrar aynı sorun yaşanıyor.

OCCT ile stres testi yapın, MSI Afterburner ile oyunlarda kontrol edin. Büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklı kronik bir sorun, termal macun yenileyip geri gönderiyorlar. Bu durumda ürün kronik sorunlu olduğu için alındıktan itibaren 2 yıl boyunca değişim hakkınız var.

Bir arkadaşta sorunu bu şekilde çözmüş,: Şimdilik kontrol panelindeki güç seçeneklerinden işlemci performans artışını devre dışı bıraktım ve şimdi oyunları yaklaşık 80 santigrat derecede kapatmadan oynayabiliyorum

Sorun yüksek ihtimal işlemcinin çok fazla ısınması işlemciye ThrottleStop programı ile watt sınırlaması koyarak ısınmasının önüne geçebilirsiniz önce 75w sınır laptop kapanmazsa 90w sınır koyabilirsiniz

OCCT ile stres testi yapın, MSI Afterburner ile oyunlarda kontrol edin. Büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklı kronik bir sorun, termal macun yenileyip geri gönderiyorlar. Bu durumda ürün kronik sorunlu olduğu için alındıktan itibaren 2 yıl boyunca değişim hakkınız var.
Değişim talep ettim üründe sorun olmadığı söylendi. Bakım zamanı geldiği için normal olduğu söylendi.

NFS Heat'te CPU 95 derece, GPU 87 derece. Normal mi?

@ahmtkybl @h1ve

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı