Çözüldü R5 5600 sistem sürekli mavi ekran veriyor

• Konuyu başlatan kexol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 274
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

kexol

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1qVN42GBeIYwUhvAr5TGZHVOEkz9aY0AF?usp=sharing
RAM
XPG SPECTRIX D41 8G 2X DDR4
SSD veya HDD modeli
KINGSTON NV2 1TB 3500MB/s NV2 PCIe 4.0 NVME M.2
Ekran kartı
ASUS RX 6700 XT 12 GB
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, son zamanlarda bir hata yapıp crackli oyun indirmeye çalıştım 😢. Eskiden RDR2'yi yüksek grafiklerde oynayabiliyordum, ancak şu an Fortnite'a bile giremiyorum. Hatta Roblox'ta bile oyun çökmeye başlıyor. Bilgisayarımı sıfırladım ama sorun hâlâ devam ediyor. Bence bu sorun SSD veya RAM'den kaynaklanıyor. Crackli oyunu yüklediğim yerde en çok bilinen yerlerden biriydi ve bu sorunu, Half-Life Alyx VR'ı oynamaya çalıştığımdan beri yaşamaya başladım. Acaba bu sorunun kaynağını nasıl bulabilirim?

İşte Memtest86 sonuçlarım RAM'i mi değiştirmem lazım işlemciyi mi anlamadım.
Dump dosyalarini doğru atmamış olabilirim, kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• f9dfeca7-1267-4d67-a4cd-2a6f3ac11948.png
    f9dfeca7-1267-4d67-a4cd-2a6f3ac11948.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 30
Çözüm
Merhaba, son zamanlarda bir hata yapıp crackli oyun indirmeye çalıştım 😢. Eskiden RDR2'yi yüksek grafiklerde oynayabiliyordum, ancak şu an Fortnite'a bile giremiyorum. Hatta Roblox'ta bile oyun çökmeye başlıyor. Bilgisayarımı sıfırladım ama sorun hâlâ devam ediyor. Bence bu sorun SSD veya RAM'den kaynaklanıyor. Crackli oyunu yüklediğim yerde en çok bilinen yerlerden biriydi ve bu sorunu, Half-Life Alyx VR'ı oynamaya çalıştığımdan beri yaşamaya başladım. Acaba bu sorunun kaynağını nasıl bulabilirim?

İşte Memtest86 sonuçlarım RAM'i mi değiştirmem lazım işlemciyi mi anlamadım.
Dump dosyalarini doğru atmamış olabilirim, kusura bakmayın.

RAM'lerinizde sorun var. Garantisi varsa garantiye yollayın.
RAM'lerden kaynaklı sorun.

Evet hocam haklısınız teşekkürler yardım için.OCCT testi yaparken, RAM 10 saniye dayanıp mavi ekran verdi. RAM ve CPU testi yaptığımda yaklaşık 1 dakika kadar dayanıp uygulama kendiliğinden kapandı. Sadece CPU testi yaptığımda ise 3 dakika boyunca hiçbir sorun oluşmadı. Bu durum, muhtemelen RAM kaynaklı bir sorun olduğunu gösteriyor.

Yenir RAM'ler sorunu tamamen çözdü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı