R5 5600 sistemde "CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

xXenom

Kilopat
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
1.684
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
2x8 Adata XPG Gammix D10 3000MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Adata SU630 240GB
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX580
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
R5 5600
Yakın zamanda işlemci değiştirdim. Ryzen 5 2600'den yükseltme yaptım. İşlemci değiştirdikten sonra BlueStacks 5 uygulaması açılırken mavi ekran almama neden olmaya başladı. Eski işlemcimi kullanırken BlueStacks için BIOS üzerinden, sanallaştırma diye bir şey yapmıştım. Acaba o yüzden mi oldu?
Dump dosyası: Dump Files.rar 25 Haziran'daki mavi ekranın BlueStacks ile ilgisi yok. Ryzen Master uygulamasından curve optimizer işlemini yaparken olmuştu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bluestack için BIOS'tan sanallaştırmayı açmanız lazım. Diğer hata tekrarlamadıysa önemli değil.
Ama şöyle bir şey var, eski işlemci varken bluestacks yüklediğimde mavi ekran vermiyordu ki. Sanallaştırmayı aç diyordu uygulama o yüzden açmıştım. Acaba şu an işlemci değiştikten sonra ayarlarda bir sorun mu oldu diye soruyorum. Ryzen Master mavi ekranı zaten işlemci sıcaklığının curve optimizer işlemi sırasında çok yükselmesi nedeniyle olmuş gibi görünüyor.
 
Ama şöyle bir şey var, eski işlemci varken bluestacks yüklediğimde mavi ekran vermiyordu ki. Sanallaştırmayı aç diyordu uygulama o yüzden açmıştım. Acaba şu an işlemci değiştikten sonra ayarlarda bir sorun mu oldu diye soruyorum.
AMD işlemcilerde durum farklı sanallaştırma açık değilse mavi ekran verebiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı