R5 5600 sisteme RX 5700 eklendikten sonra CPU LED yanmaya başladı

Ahmet 341

Kilopat
RAM
16 gb ballıstıx ve corsair
SSD veya HDD modeli
Kıoxıa 1tb m2
Ekran kartı
Msı rx580
Anakart
Msı b450m m2 v2
İşlemci
Ryzen 5 5600
RX 580, Ryzen 5 5600, B450M Pro M.2 V2 anakart sahibiyim. Sistemim bu şekildeydi. RX 5700 ekran kartı taktım, eski ekran kartını çıkartıp sonra sistem açılmadı. CPU LED ışığı yaktı. Arkadaşımdan R5 2600 aldım, sistem açıldı. Benim işlemcimle açılmıyor, durduk yere ne oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim hocam yine başarısız🥲

İşlemcinin pinlerinin arasındaki termal macunlarısa iğneyle yavaş yavaş temizledim arındırdım temassızlık falan olmasın diye giriş değiştirdim olmuyor.

Çok garip bir durum. Aklıma ne geldiyse söyledim ama Ryzen 5 2600 ile görüntü almanızı tam anlayamadım. İşlemcinin pinlerinde sorun yoksa zaten bir arıza olmaz diye düşünüyorum. Üstüne üstlük iki anakartda da görüntü vermiyor işlemci. Tahmin ediyorum ki iki anakartda aynı. Peki farklı bir arkadaşınızın farklı bir anakartı var mı? Sorun anakartlardaki sürümlerden dolayı olabilir. Ne de olsa database sürümü bu işlemciyi desteklemiyor illa BIOS güncelleme istiyor.

1761435853322.png

Bu arkadaş sizle benzer sorunu yaşamış çözümü ise böyle olmuş sizde deneyebilirsiniz.

Çok garip bir durum. Aklıma ne geldiyse söyledim ama Ryzen 5 2600 ile görüntü almanızı tam anlayamadım. İşlemcinin pinlerinde sorun yoksa zaten bir arıza olmaz diye düşünüyorum. Üstüne üstlük iki anakartda da görüntü vermiyor işlemci. Tahmin ediyorum ki iki anakartda aynı. Peki farklı bir arkadaşınızın farklı bir anakartı var mı? Sorun anakartlardaki sürümlerden dolayı olabilir. Ne de olsa database sürümü bu işlemciyi desteklemiyor illa BIOS güncelleme istiyor.

Eki Görüntüle 2593741

Bu arkadaş sizle benzer sorunu yaşamış çözümü ise böyle olmuş sizde deneyebilirsiniz.

Şu an sabah PC'yi topladım uzay sistemden PC'ye geçirdim PC tekrardan CPU yaktı sonra boot bütün ışıkları yaktı yani arıza ile alakalı sonra açılıp kapandı açılıp kapandı şu an PC sorunsuz çalısıyor saçma sapan bir şey ya 😀

Eki Görüntüle 2593741

Şu an fark ettim PC de ani CPU ısısı bir an 85 92 oluyor sonra 40'a iniyor buralarda duruyor ani çıkış iniş yapıyor Last of Us 2'ye girdim ana menüdeyken CPU ısısı tırmanıyor bildiğin ayar yapıyordun ana menüdeyken 95 oldu kapattı PC kendini.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı