R5 5600 sisteme soğutucu alınmalı mı?

Emre_2000

Hectopat
Anakart
Gigabyte B550M Aorus Elite

• R5 5600
  • RTX 4060 Ti

Sistem daha sabah geldi. Kurdum. Oyuna gireyim derken islemci 87 C° gördü. Zaten yakin zamanda cok para harcamış oldum. O yüzden soğutucuyu birkaç ay sonra almayi planliyordum. Sizce hemen alınır mı?

FPS kısıtlama olmadan oynarken 87C° yi gördü. Normalde 144FPS sabitleyince 75'lerde dolaşıyor.
Yine FPS sınırlamadan GPU 70'lerde iken. 144FPS'de 55 - 65 arasinda.

Boşta GPU 40, CPU 64 derece.

Nasıl sıcaklıklar?

Stok fan olduğu için sıcaklık normal. Yaz ayındayız, bulunduğumuz şehirlere göre sıcaklıklar değişebiliyor. İstersen soğutucu alabilirsin, zararı olmaz. Tercih meselesi ama alırsan daha iyi olur ve uzun süre kullanırsın.

• R5 5600
  • RTX 4060 Ti

Sistem daha sabah geldi. Kurdum. Oyuna gireyim derken islemci 87 C° gördü. Zaten yakin zamanda cok para harcamış oldum. O yüzden soğutucuyu birkaç ay sonra almayi planliyordum. Sizce hemen alınır mı?

FPS kısıtlama olmadan oynarken 87C° yi gördü. Normalde 144FPS sabitleyince 75'lerde dolaşıyor.
Yine FPS sınırlamadan GPU 70'lerde iken. 144FPS'de 55 - 65 arasinda.

Boşta GPU 40, CPU 64 derece.

Nasıl sıcaklıklar?
sıcaklıklar yaz aylarında olduğundan normal. Kule tipi soğutucu olarak snowman t6 ultra gayet rahat soğutacaktır veya id cooling se ürünleri de bu forumda çok öneriliyor o da güzel soğutur. sistem yükseltmeye açık, yani daha ilerisi için de düşünüyorsanız ak400 zero dark plus öneririm benim de bugün geldi kurdum test yaptım falan i7 11700K yı bile idare ettiriyor gayet iyi soğutması. link isterseniz: DeepCool AK400 Zero Dark Plus

Yeterli gelir mi bir kere alacağım almışken 2K çıkabilirim.

Yeterli olur. Fazlasina gerek yok. Sivi sogutma 5600 icin bos. Fazlasi da bos. İslemciyi yukselteceksen, bilemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı