R5 5600 undervolt yapılınca GHz 4.45'e çıkamıyor

xachs

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB 2x16GB
Ekran kartı
ROG STRIX GTX 1070
Anakart
B450M K - II
İşlemci
R5 5600
Ryzen 5 5600 işlemciye sahibim oyunlarda ve rander testleri yaptığımda 3.78'e sabit kalıyordu hiçbir şekilde 4.45 GHz çıktığını görmedim.

Bende BIOS'a girip PBO'u Auto'dan enable çektim böylelikle sorunu çözdüm sıcaklık testinde ise Cinebench'de 65 derece sabit takılıyor fakat işlemciye az da olsa bir undervolt yapmak istediğimde ise çekirdek hızları 3.78'den yukarı çıkmıyor, nedendir?

Ryzen 5 5600 işlemciye sahibim oyunlarda ve rander testleri yaptığımda 3.78'e sabit kalıyordu hiçbir şekilde 4.45 GHz çıktığını görmedim.

Bende BIOS'a girip PBO'u Auto'dan enable çektim böylelikle sorunu çözdüm sıcaklık testinde ise Cinebench'de 65 derece sabit takılıyor fakat işlemciye az da olsa bir undervolt yapmak istediğimde ise çekirdek hızları 3.78'den yukarı çıkmıyor, nedendir?
Frekansı sınırladığı için performansı da sınırlar.

Daha hızlı çalışsın istiyorsan overclock yapıyorsan tam tersine voltajı arttırmalısın. Düşük voltaj yüksek hız işi yürümez. Undervolt stock hızlarda ada çok minimal OC de işe yapar.

Soğutucu nedir?

Thermaltake TH240 ARGB 240mm.

Daha hızlı çalışsın istiyorsan overclock yapıyorsan tam tersine voltajı arttırmalısın. Düşük voltaj yüksek hız işi yürümez. Undervolt stock hızlarda ada çok minimal OC de işe yapar.
Hayır sadece Basic hızında iken ufak da olsa bir undervolt yapmak istedim.
Öyle yapınca da dediğim 4.45 olmuyor garip bir şekilde.

Otomatik ayarlar yerine undervolt ile birlikte manuel olarak 4.5 GHz de çalıştırmayı deneyin.

Eskiden öyleydi ama modern donanımlarda durum nedir pek bilmiyorum açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı