R5 5600 UV+OC yapılabilir mi?

Mülayim Serto

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
MSI B550 Gaming Plus R5 5600 işlemcim var bunun voltajını düşürüp ve frekansını arttırmak istiyorum. İnternette baktığımda UV için 0.15volt dusuruyorlardı. OC için ise +500MHz verip 4.9GHz de calisitiriyordu fakat voltajını arttiriyordu. Benim istediğim +200MHz verip 4.6GHz de çalışsın ki böyle yapan çok var fakat voltajını 0.15 düşürüp +200MHz verebilir miyim?

Curve optimizer'dan en iyi çekirdeğe -20 diğer 4 çekirdeğe -30 vererek UV yapabilirsin. Ardından PBO ayarlarında en fazla 200'e arttırılan bir ayar olacak onla işlemci hızı 4.65 olur. Bu yöntem daha sağlıklı.

İşlemcin bahsettiğim parametrelere uymayabilir sonuçta silikon lotosu diye bir şey var.

Herkese merhaba,
MSI B550 Gaming Plus R5 5600 işlemcim var bunun voltajını düşürüp ve frekansını arttırmak istiyorum. İnternette baktığımda UV için 0.15volt dusuruyorlardı. OC için ise +500MHz verip 4.9GHz de calisitiriyordu fakat voltajını arttiriyordu. Benim istediğim +200MHz verip 4.6GHz de çalışsın ki böyle yapan çok var fakat voltajını 0.15 düşürüp +200MHz verebilir miyim?
All core oc yaptıktan sonra voltajı ne kadar düşürsen de ısınma artar dostum. Ayrıca - 15 negative voltaj verip +200 mhz verebilirsin PBO'dan.

Şimdiye kadar 60derece yi bulmadı ama değer mi sizce -15 +200mhz yapmak
Pbo optimizer ayarını X1 yaparsan single core yüklenen oyunlarda çok azda olsa performans artışı sağlarsın. PPT arttırmadığın sürece çoklu çekirdek isteyen oyunlarda ve uygulamalarda performans artışı sağlayamazsın.

Pbo optimizer ayarını X1 yaparsan single core yüklenen oyunlarda çok azda olsa performans artışı sağlarsın. PPT arttırmadığın sürece çoklu çekirdek isteyen oyunlarda ve uygulamalarda performans artışı sağlayamazsın.
Burda bı postun altına birisi şöyle yazmış
PBO Limitini Motherboard yapmayi unutma.

Ama bazen Limiti Motherboard yaptığın zaman L3$ throttle yiyebiliyor.

O yüzden manuel olarak

PPT 150
TDC 100
EDC 110

yapıp bütün corelara -15 negatif ver.

Bu nasıl sizce?

Burda bı postun altına birisi şöyle yazmış
PBO Limitini Motherboard yapmayi unutma.

Ama bazen Limiti Motherboard yaptığın zaman L3$ throttle yiyebiliyor.

O yüzden manuel olarak

PPT 150
TDC 100
EDC 110

yapıp bütün corelara -15 negatif ver.

Bu nasıl sizce?
Güzel ama 150W gücü soğutabilecek soğutucun var mı?

Güzel ama 150W gücü soğutabilecek soğutucun var mı?

65Wden 150W'ye çıkıyor mu ya benim Snowman t6'nın onu soğutması için 2katına çıkması lazım sanırım boyutunun :D. Peki düzgün bir şekilde nasıl UV+OC yapabilirim senin dediğin ppt arttırmak daha mantıklı sanırım. Hem bir şeyler öğreneyim diyorum bir tavsiyen var mı?

65Wden 150W'ye çıkıyor mu ya benim Snowman t6'nın onu soğutması için 2katına çıkması lazım sanırım boyutunun :D. Peki düzgün bir şekilde nasıl UV+OC yapabilirim senin dediğin ppt arttırmak daha mantıklı sanırım. Hem bir şeyler öğreneyim diyorum bir tavsiyen var mı?
Snowman T6 ile 88W PPT ve -15 voltaj +150 mhz deneyebilirsin, 98W PPT de olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı