R5 5600 ve GTX 1650 Super TUF uyumlu çalışır mı?

Şu an sorunsuz kullanıyor iseniz bir şey olmamıştır eğer ki kırılan pin anakarta sıkışsaydı veya takılı kalsaydı ya bu işlemciyede aynısı olurdu ya da sokete tam oturmazdı.

Bence bir şey olmamıştır.

Kırılan pim elimde hocam, içinde sıkışmamıştır. Pimler yamukken takıp çalıştırdım ve açıldı sonra kapattım tekrar şimdi duruyor. Kırık pimle de şu an çalıştırmak istemiyorum daha büyük zarara sebep olmasın diye.

Darboğaz çok az bir şekilde işlemciye olur fark edilmeyecek derecede. İlerleyen zamanlarda ekran kartı değiştirmeni öneririm.

RTX 4060 biraz fazla kaçar hocam, bir süre sonra darboğaz yaşamaya başlar.

O işlemciyle RTX 3070'e kadar sorunsuz gidersiniz.
NE? 3070'in 4060'dan daha güçlü olduğunu bilmediğini söyleme lütfen

Kırılan pim elimde hocam, içinde sıkışmamıştır. Pimler yamukken takıp çalıştırdım ve açıldı sonra kapattım tekrar şimdi duruyor. Kırık pimle de şu an çalıştırmak istemiyorum daha büyük zarara sebep olmasın diye.
İşlemci kırık pinle de çalışıyorsa kullanabilirsiniz hocam. Genelde o sorunu yaşayanlar ani mavi ekran hataları alıyorlar. Bazen de yüksek sıcaklıklarda aniden gidiyor sistem. Bu yüzden denemeniz gerekiyor. Bazen RAMleri düzgün görmüyor, bazen tüm slotları kullanamıyorsunuz vs vs. Mavi ekran alacak mısınız kontrol edebilirsiniz. İsterseniz onarıp satabilirsiniz. Öyle yaparsanız satarken onarım gördüğünü belirtin lütfen. Anakarta bir zararı oluyor mu bilmiyorum. O kadar detaylı araştırmamıştım.

İşlemci kırık pinle de çalışıyorsa kullanabilirsiniz hocam. Genelde o sorunu yaşayanlar ani mavi ekran hataları alıyorlar. Bazen de yüksek sıcaklıklarda aniden gidiyor sistem. Bu yüzden denemeniz gerekiyor. Bazen RAM'leri düzgün görmüyor, bazen tüm slotları kullanamıyorsunuz vs vs. mavi ekran alacak mısınız kontrol edebilirsiniz. İsterseniz onarıp satabilirsiniz. Öyle yaparsanız satarken onarım gördüğünü belirtin lütfen. Anakarta bir zararı oluyor mu bilmiyorum. O kadar detaylı araştırmamıştım.

Ben işimi sağlama alıp yeni bir işlemciye geçmeyi düşündüm hocam. Kaş yaparken göz çıkarmayalım şimdi.

Elbette biliyorum mobilden yazdığım için elim 7'ye çarpmış.

Bir bilgilendirme konu başlığındaki işlemci ile arkadaşın belirttiği işlemci farklı ben açıklamadi işlemciyi ele alarak cevapladım her şeyi.
Yani fark etmez demek istediğim 5600 ile RTX 4060'ı bile darboğaz olmadan rahatlıkla kullanırsın. zaten kullanan arkadaşım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı