R5 5600 ve RTX 3060'lı sistem format sırasında kapanıyor

noxiussod

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast KF436C18BBK2/32 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL18
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade SFYRS 1TB 7300/6000MB/s M.2
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 3060 Eagle 12G LHR GDDR6 DX12
Anakart
ASUS Prime B550M-K AMD B550 Soket AM4 DDR4 4600
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Öncelikle her şeyi detaylı ve güzel bir dille açıklayacağım.
Masaüstü bilgisayarıma format atmak için USB hazırdı (içinde Windows, BIOS, ve farklı bir dosyada kişisel bilgilerim ve şifrelerim vardi) ASUS anakartımdan BIOS'a girip USB'yi secip formata başladım. Seçenekler ilerlerken ürün anahtarım yok seçeneğinden sonra sürücülerin olduğu biçimlendirme noktasına geldim sıfırdan format atmak icin bütün sürücüleri biçimlendirdim sonra dosyalar falan hazırlandı klavyeyi seçme yerine kadar geldim ama Microsoft hesap bağlama yeri gelmeden "şimdi önemli bir kurulum yapacağız" diye bir yazı geldi ve aniden siyah ekran oldu bir 20 dk falan bekledim hata oldu sanıp PC'yi kapattım ve şu an BIOS dahil hiçbir şey ekranda yok sadece siyah hiçbir şekilde sinyal gitmiyor normalde monitorun ışığı açıkken mavi kapalıyken kırmızı olurken açıkken kırmızı olduğunu fark ettim ve normalde bilgisayarım kapalı veya uyku modundayken klavye ve mouse ışığı gider kulaklık ışığı kalırdı şu an PC açıkken o durumu yaşıyorum BIOS pili çıkarıp beklettim sonra taktım olmadı bir sürü şey denedim fakat olmadı bilgisayarı 1.5 haftadir kullanıyorum ilk defa masaüstü kullanıyorum bundan önce laptoptum ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Yardımlarınızı bekliyorum.

RAM'lerde sıkıntı olmadığını fakat ekran kartının fanlarının PC'yi başlattıktan 5 saniye sonra durduğunu fark ettim fakat ışıkları yanıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı