R5 5600 ve RTX 3070 sistem Boot olmuyor

Anonymbd

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast CL18 3600MHz 16GBx2
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade Gen4 1TB
Ekran kartı
MSI RTX 3070 Ventus 3X
Anakart
MSI B550M PRO-VDH WIDI
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, kampanyalı olarak çeşitli yerlerden 7 parçayı alarak bir sistem topladım. Kasaya toplama işlemini bugün 5 saatte dikkatlice ve gerektiğinde video izleyerek yaptım.
Başlattığımda beklediğim sonucu alamadım, anakartımın üstündeki Debug ledlerinden sırasıyla CPU, (dram atlıyor), VGA ve boot yanıyor. Bileşenler sırasıyla kontrol edildiği için 1'er saniye yanıp sönmeleri normalmiş diye okudum. Boot LED'i sürekli beyaz yanıyor. Hem GPU'dan hem de anakarttan görüntü alamadım. Birkaç restarttan sonra pes edip yabancı kaynak araştırdım, BIOS Update önerisine denk geldim. MSI'ın önerdiği şekilde dosyayı indirip, yeniden isimlendirip boş USB stickime attım ve anakarttaki USB 2.0 portuna bağlayıp flash BIOS butonuna bastım. Kırmızı LED birkaç kez flash yapıp sonra kalıcı olarak yanmaya başladı ve 30 dakikadır böyle.
Bilmeden gücü kesmek istemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from the MSI® website.
2. Rename the BIOS file to MSI.ROM, and save it to the root of your USB flash drive.
3. Connect the power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No need to install CPU and memory.)
4. Plug the USB flash drive that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port on the rear I/O panel.
5. Press the Flash BIOS Button to flash BIOS, and the LED starts flashing.
6. The LED will be turned off when the process is completed
*/*
1. son versiyon bios dosyasini indirdiniz ( AMI BIOS 7C95v2C 2022-08-08 17.40 MB)
2. E7C95AMS.2C0 bunu MSI.ROM olarak degistirip flash bellege yazdiniz.
3. guc kaynagini -islemci ve anakart- kablolarini bagladiniz. (islemci ve bellekleri takmaniz gerekli degil bu adimda)
4. usb bellegi anakartta (E7C95AMS.2C0 bunu MSI.ROM olarak degistirip usbye attiginiz) Flash Bios Port -hdmi'in yanindaki usb2.0 portuna- taktiniz.
5. display portun ustundeki Flash Bios dugmesine bastiniz. ve LED yanip sonmeye basladi. -> bundan sonra sizde yanmaya devam etmis
6. islem bittiginde LED'in isigi sonecek.

- Usb bellek FAT32 olarak formatlanmali. aksi halde islem gerceklesmeyecektir.-

bu sekilde mi gerceklestiriniz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı