R5 5600 ve RTX 3080 sisteme PSU önerisi

Son düzenleyen: Moderatör:
@Altuğ karatekin zannımca yüksek güç tüketen sistemlerde en azından yük, ripple ve geçici yanıt testlerine ulaşılabilir kaliteli modeller seçmek uzun vadede daha sağlıklı olur. DeepCool PK750D'nin sadece iç yapısı ile ilgili bazı fotoğraflara ulaşabildim ki iş görür gibi duruyor ama en azından biraz geniş bir inceleme olsaydı daha iyi olurdu. Bu arada, 5 yıl garantili bir model ve bildigim kadarıyla piyasaya çıkalı çok da uzun zaman olmadı. @Sir Benjamin, @BerkayZ87 ya da @462488'nun bu ünite hakkinda daha fazla bilgisi olabilir. Ya da önerilebilecek diger seçenekler için de yardımcı olabilirler.

DeepCool PK750D'nin sadece iç yapısı ile ilgili bazı fotoğraflara ulaşabildim...
Ben de fazlasini bulamadim simdilik, PC'ye gecince bir daha bakayim.

Gurultu filtresi tam, varistor goremedim ama NTC gordum. Kapasitorleri cikaramadim ama oyle yuksek kaliteli degiller anladigim kadari ile.

Deepcool sitesinde hold up time icin 80% yukte 16ms yazmis, kapasitansi oyle yuksek degil yani.

Ekstra oneri icin butce ne kadar?

C750 Gold alırdım. PK750D ile alakalı kapsamlı bir inceleme yok. Deep Cool kendi sitesine hold up time değerini > 16ms diye belirtse de pratik testteki sonucunu görmek gerek.

PK750D için kağıt üstündeki veriler fena sayılmaz ama varsayımlara dayanmamak gerek. İnceleme arıyorum, bulursam daha net konuşabilirim PK750D hakkında. Pek bilinmeyen bir güç kaynağı olduğu için incelemesi yok. Bu arada 1300 TL fiyat PK750D gibi bir PSU için bir tık fazla, aklınızda bulunsun.

Ben de fazlasini bulamadim simdilik, PC'ye gecince bir daha bakayim.

Gurultu filtresi tam, varistor goremedim ama ntc gordum. Kapasitorleri cikaramadim ama oyle yuksek kaliteli degiller anladigim kadari ile.

Deepcool sitesinde hold up time icin 80% yukte 16ms yazmis, kapasitansi oyle yuksek degil yani.

Ekstra oneri icin bütçe ne kadar?

1300 TL civarı bir bütçem var. Bu salı günü teknoloji mağzaları indirim başlatacakmış bir yandan onu takip ediyorum ama orada da güzel PSU'lar 2K civarı indirimle falan benim bütçeme iniceğini düşünmüyorum. O yüzden 2.ele yöneldim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı