R5 5600 ve RTX 4060 sistem donuyor

jarvisvolta

Zeptopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
WIN 11PRO /R5 5600/Gigabyte A52M-KV2/16GB RAM/GTX 4060/Dell Alienware AW2521HF 24.5" 1ms Full HD Freesync Pivot IPS/
Meslek
Otomotiv
Öncelikle herkese merhaba, daha önce hiç sorunumu bulamadığım olmamıştı. Bu ilk oluyor. Sorun şu ki PC gün içerisinde 3-4 kez direkt olarak donuyor, ses gelmiyor, imleç hareket etmiyor. 3 sefer CS2 oynarken, 1 kez ise YouTube'da video izlerken başıma geldi. Biraz araştırıp CMD üzerinden istenilen komutları yazdım fakat düzelmedi. Testmem5 testleri yaptım.

1696687344834.png

"Herhangi bir sorun bulunamadı" uyarısıyla buradan da ayrıldım, olay görüntüleyicisi üzerinden de aldığım hatalar bunlar:

1696687518647.png

1696687548985.png

Sistemim şu şekilde:

1696687424752.png

1696687447671.png

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ^^

Dosya Ekleri

• 1696687291225.png
    1696687291225.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 87
Ekran kartını ben taktım ,aşırı bilgili değilim fakat izleyerek doğru yaptığımı düşünüyorum ve kontrol etmiştim bir sorun var mı diye, gördüğüm kadarıyla bir problem yoktu.

Bilmiyorum bir alakası var mıdır fakat BIOS ayarlarından sırf FACEIT ve vanguard problemi için secureboot'un ayarlarını değiştirdim.

şimdi de bios'a kendi kendine girdi ''save and exit'' desem bile cıkmıyordu.Tamamen kapatıp açtım bu sorunları nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Ekran kartını ben taktım, aşırı bilgili değilim fakat izleyerek doğru yaptığımı düşünüyorum ve kontrol etmiştim bir sorun var mı diye, gördüğüm kadarıyla bir problem yoktu.

Bilmiyorum bir alakası var mıdır fakat BIOS ayarlarından sırf FACEIT ve Vanguard problemi için Secure Boot'un ayarlarını değiştirdim.

Şimdi de BIOS'a kendi kendine girdi "save and exit" desem bile cıkmıyordu. Tamamen kapatıp açtım bu sorunları nasıl düzeltebilirim?

Hocam aynı sorun bende de oluyor. Bende Vanguard için ayarlarla oynadım biraz ama başaramadım :D. Bilgisayarı açtığınızda kendini BIOS'a mı atıyor yani?

Her seferinde değil, açıkken youtube üzerinden bir şey izlerken oldu. Ama donmalar devam ediyor,şimdi oldu hatta starfield oynayayım dedim… ağızda tat bile bırakmadı.

Bu Gençer Gaming'ten alan birinde de senin gibi aynı donma olmuş. Ben de almayı planlıyordum vazgeçtim sizin mesajlarınızdan sonra. Güvenilir sitelerden indirim beklemeye devam.

GameGaraj'dan aldım garaj Online'ın alt markası güvenilir bir yer problem ondan kaynaklı değil muhtemelen hepsi faturalı ürünler zaten. Ama yine de Windows 10'a geçeceğim ve aklımda bir iki tane daha etken var onları da kontrol edince size haber veririm.

GameGaraj'dan aldım garaj Online'ın alt markası güvenilir bir yer problem ondan kaynaklı değil muhtemelen hepsi faturalı ürünler zaten. Ama yine de Windows 10'a geçeceğim ve aklımda bir iki tane daha etken var onları da kontrol edince size haber veririm.
Bios’u resetleyip ayarları default a çektim şuanda bir problem yok, bende bilgilendireceğim.

sorun devam etmekte…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı