R5 5600 ve RX 6600'lü sistemde Windows açılınca no signal hatası veriyor

kubilataxd

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayari actigimda her şey normal, anakart ekranini gorebiliyorum, BIOS'a girebiliyorum, sistem kurtarmaya girebiliyorum. Fakat Windows'a gececegim zaman no signal hatasi veriyor. PC calismaya devam ediyor ama monitor ile baglantisi kesiliyor ve ekran karti fanlari da duruyor. Bu yasaninca ( BIOS'ta ve sistem kurtarma menusunde süresiz kalabiliyorum) ne yapmam gerek? 4 saattir igrasiyorum cozemedim.

Bilgisayari actigimda her şey normal, anakart ekranini gorebiliyorum, BIOS'a girebiliyorum, sistem kurtarmaya girebiliyorum. Fakat Windows'a gececegim zaman no signal hatasi veriyor. PC calismaya devam ediyor ama monitor ile baglantisi kesiliyor ve ekran karti fanlari da duruyor. Bu yasaninca ( BIOS'ta ve sistem kurtarma menusunde süresiz kalabiliyorum) ne yapmam gerek? 4 saattir igrasiyorum cozemedim.
Eğer anakartda veya işlemcide dahili gpu varsa ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü alırken aynı olay yaşanıyormu deneyin.Yoksa format usb si hazırlayın ve bios boot menüden bir format atmayı deneyin.Merak ettim sonucunu

Eğer anakartda veya işlemcide dahili GPU varsa ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü alırken aynı olay yaşanıyor mu deneyin. Yoksa format USB'si hazırlayın ve BIOS boot menüden bir format atmayı deneyin. Merak ettim sonucunu

Bilgisayari sifirlamak zorunda kaldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer anakartda veya işlemcide dahili GPU varsa ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü alırken aynı olay yaşanıyor mu deneyin. Yoksa format USB'si hazırlayın ve BIOS boot menüden bir format atmayı deneyin. Merak ettim sonucunu.

Anakartlarda dahili GPU yanılmıyorsam LGA 775 anakartlarda bulunan Intel GMA ile son buldu. Bu yüzden de Ryzen 5 5600 ya da Intel F ibareli gibi dahili ekran kartı olmayan işlemciler ile harici ekran kartsız görüntü almak günümüzde mümkün değil. Eleştiri değil yanlış anlaşılmasın bilgilendirme amaçlı.

HDMI veya VGA kablosu (ne kullanıyorsan) sök ve geri tak.

Anakartlarda dahili GPU yanılmıyorsam LGA 775 anakartlarda bulunan Intel GMA ile son buldu. Bu yüzden de Ryzen 5 5600 ya da Intel F ibareli gibi dahili ekran kartı olmayan işlemciler ile harici ekran kartsız görüntü almak günümüzde mümkün değil. Eleştiri değil yanlış anlaşılmasın bilgilendirme amaçlı.
Biliyorum en son gma serisinde g31m-es2l anakartta kullanmıştım dahili gpu yu.Başlıkta yazmıyordu donanımlar,aynen dediğiniz gibi anakarttan günümüzde eğer dahili gpu lu apu bir işlemci yoksa görüntü almak mümkün değil.👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı