RX 6600 sistemde "no signal" hatası

Muhammeddd72

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Amd Radeon RX 6600
Anakart
ASRock B450-HDV R4.0
İşlemci
Amd Ryzen 5 5500
Merhaba, bilgisayarımda yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum.

Geçen gün bilgisayarı temizledim. Fön ile tozunu aldım, bezle sildim. Ekran kartını da çıkarıp tekrar taktım. Sonrasında tüm parçaları taktım ve bilgisayarı açtım.

Sorun şu şekilde oldu:

• Bilgisayar açılıyor, ASRock logosu geliyor ama sonrasında ekran gidiyor ve "no signal" yazıyor.
  • Uzun süre böyle kaldı.
  • Bilgisayarı tamire götürdüm, orada usta güç kablosunu, HDMI kablosunu, klavye ve fareyi taktı, ekran geldi. Hatta oyun bile açıp çalıştırdı, sorun olmadı.
  • Eve getirdiğimde aynı problem tekrar başladı.
  • Güvenli modda açabiliyorum. Oradan Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartını devre dışı bırakınca bilgisayar açılıyor ve normal masaüstü geliyor.
  • Ekran kartını tekrar etkinleştirince hemen ekran siyaha dönüyor.
  • Görev Yöneticisi'nde ekran kartı gözükmüyor.
  • Kartsız şekilde bilgisayar çalışıyor.

Aklıma PSU'nun güç kablosundan dolayı böyle olduğundan şüpheleniyorum.

Sizce sorun PSU'dan mı kaynaklıdır, yoksa ekran kartı ya da sürücü tarafında mı problem vardır?

birisi yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam dediğim gibi şebeke hattında bir problem var, hiçbir şeye dokunmadan bilgisyarcıda çalışıyorsa ya elektrik hattıdır.
Ya da ekran kablosunu yanlış takıyosun HDMI veya görüntü aktarım kablosunu nereye bağlıyorsun anakartamı işlemciye mi?

Ekran kartuna takıyorum şu an PC deyim ve güvenli modda girip Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını devre dışı bıraktım yeniden başlattım güvenli moddan çıktı.

Ekran kartuna takıyorum şu an PC deyim ve güvenli modda girip Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını devre dışı bıraktım yeniden başlattım güvenli moddan çıktı.
yani şuan kulanıyorum pc deyim ama oyun falan gibi şeyler girilmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı