R5 5600 ve RX 6700 XT sisteme PSU önerisi

@Kikerter önceki konunuza baktım lakin yaşadığınız pek de direkt PSU denilebilecek spesifik bir hata değil. Özellikle sizin sorununuzdaki gibi düşük yükteyken sistemin bu şekilde donma veya reset atmasının arkasında diğer donanımlar da olabilir. Yük altında kapanma olsaydı, PSU kaynaklı denilebilirdi.

Bu arada PSU'nuz pek de iyi değil ama sisteminizi besleyebilmesi gerekir. Tek tek parçaların test edilip sorunun kaynağını bulmak, gereksiz masraf yapıp çözüme ulaşamamanızdan daha iyi olacaktır.

Memtest, Furmark, Prime95 gibi programlarla RAM, işlemci, ekran kartı tek tek test ederken aynı zamanda sıcaklıkları kontrol etmeniz. Bir de OCCT ile güç testi yapmanız belki soruna dair bir işaret verebilir.

@Kikerter önceki konunuza baktım lakin yaşadığınız pek de direkt PSU denilebilecek spesifik bir hata değil. Özellikle sizin sorununuzdaki gibi düşük yükteyken sistemin bu şekilde donma veya reset atmasının arkasında diğer donanımlar da olabilir. Yük altında kapanma olsaydı, PSU kaynaklı denilebilirdi.

Bu arada PSU'nuz pek de iyi değil ama sisteminizi besleyebilmesi gerekir. Tek tek parçaların test edilip sorunun kaynağını bulmak, gereksiz masraf yapıp çözüme ulaşamamanızdan daha iyi olacaktır.

Memtest, FurMark, Prime95 gibi programlarla RAM, işlemci, ekran kartı tek tek test ederken aynı zamanda sıcaklıkları kontrol etmeniz. Bir de OCCT ile güç testi yapmanız belki soruna dair bir işaret verebilir.

Anladım hocam. Yaşadığım problemle alakalı bilgisayarın donması ve bazı parçaların çalışmaması gibi bir durum olduğu için acaba sisteme bir zararı dokunur mu bu testlerin pek bilmiyorum da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı