R5 5600 ve RX 7700 XT sistem toplamak

Dediğim gibi Ortalama F/P bir B650 anakart ve R5 7500F işlemci sizi rahatlatacaktır. Hatta ilerisi için işlemci değişikliğinde bile bir problem olmayacak çünkü mevcut soket AM5'e destek devam edilecek.
Şimdi baktım, Bahsettiğim sistem parçalarını aldığımda şuan kullandığım sistemden ekran kartı ve işlemci boşa çıkıyordu, ikisini sattığımda 2.500₺ getirisi vardı. Ben söylediğim parçaları 25.000₺ civarına alıyordum yani cebimden çıkan 23.000₺ falan oluyordu. Söylediklerinizden yola çıkarak topladığım sistem 33.000₺ Elimdeki kasayıda 6.000-7.000₺ arasına elimden çıkarttığımı varsayarsam 26.000₺ cebimden çıkan oluyor yani kendi düşündüğüm ölü yatırımla sizin önerdiğiniz gelecek yatırımı arasında 3.000-4.000₺ daha fazla cebimden çıkmış oluyor. Söyledikleriniz mantıklı geldi, olurunu bulmaya çalışıp daha detaylı düşüneceğim.

Şimdi baktım, Bahsettiğim sistem parçalarını aldığımda şuan kullandığım sistemden ekran kartı ve işlemci boşa çıkıyordu, ikisini sattığımda 2.500₺ getirisi vardı. Ben söylediğim parçaları 25.000₺ civarına alıyordum yani cebimden çıkan 23.000₺ falan oluyordu. Söylediklerinizden yola çıkarak topladığım sistem 33.000₺ Elimdeki kasayıda 6.000-7.000₺ arasına elimden çıkarttığımı varsayarsam 26.000₺ cebimden çıkan oluyor yani kendi düşündüğüm ölü yatırımla sizin önerdiğiniz gelecek yatırımı arasında 3.000-4.000₺ daha fazla cebimden çıkmış oluyor dediğiniz mantıklı geldi, olurunu bulmaya çalışıp daha detaylı düşüneceğim.
3-4 bin lira daha fazla çıkmak aslında geleceği kurtarırsanız. Şöyle söyleyeyim ölü sokete yatırım yapmak sizin sadece gününüzü kurtarır. Mantıklı bir karar vermişsiniz, gelecek nesil işlemci desteği ile de gönlünüz ferah olacak elbette.

Sistem parçalarım;
Anakart; MSI B350 Tomahawk Arctic.
İşlemci; Ryzen 5 5600.
RAM; 32 GB G.Skill 3000 MHz.
SSD; XPG 1 TB 7000 yazma 5000 okuma.
Ekran kartı; Sapphire RX 7700 XT.
Power Supply; Cooler Master 600W 80 Plus.

Aklımı kurcalayan birkaç şey hakkında bilgi almak için konu açıyorum. Öncelikle ekran kartı ve işlemciyi almayı düşünüyorum henüz almadım.
1- anakartım DDR4 destekli, aklımda DDR5'e geçmek var fakat o kadar masrafa girmek istemiyorum. DDR4 kullansam ne kaybederim?
2- anakartı 2018 yılında almıştım, eski olduğunu düşünüyorum. Alacağım ekran kartı ve işlemci'nin anakartıma uyum sağlamama gibi bir ihtimali var mı?
3- Yukaridaki sistemin güç tüketimine 600W PSU ile karşılık verebilir miyim yoksa yükseltme mi yapmalıyım?
4- işlemciye sıvı soğutma almayı düşünüyorum fakat sistemimdeki kasa "Cooler Master Masterbox Lite 5" kasanın üst kısmına baktığımda sıvı soğutma için bir havalandırma deliği olmadığını görüyorum. Kasam sıvı soğutmaya uygun mu ve bu işlemciye sıvı soğutma alınır mı?
Şimdi ekran kartı ve işlemci hariç hepsi sende var mı?

Şimdi baktım, Bahsettiğim sistem parçalarını aldığımda şuan kullandığım sistemden ekran kartı ve işlemci boşa çıkıyordu, ikisini sattığımda 2.500₺ getirisi vardı. Ben söylediğim parçaları 25.000₺ civarına alıyordum yani cebimden çıkan 23.000₺ falan oluyordu. Söylediklerinizden yola çıkarak topladığım sistem 33.000₺ Elimdeki kasayıda 6.000-7.000₺ arasına elimden çıkarttığımı varsayarsam 26.000₺ cebimden çıkan oluyor yani kendi düşündüğüm ölü yatırımla sizin önerdiğiniz gelecek yatırımı arasında 3.000-4.000₺ daha fazla cebimden çıkmış oluyor. Söyledikleriniz mantıklı geldi, olurunu bulmaya çalışıp daha detaylı düşüneceğim.
33k verebiliyorsan;

Bunu al.

Şimdi ekran kartı ve işlemci hariç hepsi sende var mı?

33k verebiliyorsan;

Bunu al.
Şöyle ki Ekran kartı, İşlemci, 1 TB SSD, 24 GB Ram yok ama almaya hazırdım o yüzden yazdım.
Haricinde senin söylediğinde mantıklı ne yapayım karar veremiyorum :D kafayı sıyırıcam en sonunda

Hocam elinizde olan parçaları komple yazar mısınız?
Cidden aklım karıştı yukarıda parçaları yazmışsınız ama elinizde mevcut değil mi belli değil. Elinizde hangi parçalar varsa şuan mevcut belirtin ki çok daha rahat yardımcı olabilelim.

Ryzen 5 1400
MSI 1050 ti Gaming X 4 GB
MSI B350 Tomahawk arctic
8 GB Ram
120 GB SSD
1 TB HDD
Cooler Master masterbox lite 5
Anlaşıldı hazır sitem alınacak gibi. Bu parçalar 2017'den kalma, bu sisteme yatırım falan yapılmaz bu arada. Tam bütçe söyleyin ona göre bir şeyler bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı