R5 5600 ve RX 7700 XT sistem toplamak

7500F 4060 ile ayar kısar DLSS açar yoluna devam edersin. Ama 5600 RTX 4070 ile istediğin kadar ayar kıs çoğu oyunda FPS artıramayacaksın, bir de böyle düşün.

Herkese her şeye göre ölü soket. 4070 yetmediği zaman takabilecek misin 5000 serisi kart? 4060 yetmediği zaman gönül rahatlığı ile takacaksın ama, çünkü besleyebilecek bir 7500F'in var.
550w psu ile takar artık. Arkadaş 5000 serisi kartları alabilecek mi o önemli.

7500F 4060 ile ayar kısar DLSS açar yoluna devam edersin. Ama 5600 RTX 4070 ile istediğin kadar ayar kıs çoğu oyunda FPS artıramayacaksın, bir de böyle düşün.

Herkese her şeye göre ölü soket. 4070 yetmediği zaman takabilecek misin 5000 serisi kart? 4060 yetmediği zaman gönül rahatlığı ile takacaksın ama, çünkü besleyebilecek bir 7500F'in var.
Ayriyeten yıllarca ayar kıstırmadan oynatabilecek bir kart. 4060 ile 70 fps alsan ne almasan ne? 4070 birçok oyunda 4060'a %60 civarı fps farkı atıyor.

RTX 3060 TDP: 170W.
RTX 4060 TDP: 115W.
RTX 5060 TDP: ?
Niye dostum bu adam 5070 alamaz mı? Ölü soket falan filan hikaye. Bu fiyata bundan daha performans verecek bir kasa bulamazsınız. Adam niye full hd ultrada 100fps üstü oynamak için 5000 serisinin çıkmasını bekleyip ekran kartı almak zorunda kalsın ki?

100FPS üstü oynamak için 5000 serisinin çıkmasını bekleyip ekran kartı almak zorunda kalsın ki?

Beklemeyecek dostum, bunu ayar kısıp yapabilecek. Ama Battlefield, Cyberpunk, Far Cry, Call of Duty gibi işlemciye yüklenen oyunlarda ayar da kıssa ayar da artırsa FPS artıramayacak. Güçlü ekran kartı zayıf işlemci önermeyi bırakın artık.

PSU ve Anakart hakkında ne gibi değişiklik yapabilirim hadi kasayı kendim ayarlarımda anakart önerisi alabilirim.
Dostum ben sana önerimi sundum 30k+ bütçeye 4060 almak istersen kendi kararın iyi geceler.

DDR5'e karşı değilim. Yenilikçi olmak iyidir. Performans almak için yeni ekran kartı almak zorunda olmak sana uygunsa 4060 alabilirsin..

Beklemeyecek dostum, bunu ayar kısıp yapabilecek. Ama Battlefield, Cyberpunk, Far Cry, Call of Duty gibi işlemciye yüklenen oyunlarda ayar da kıssa ayar da artırsa FPS artıramayacak. Güçlü ekran kartı zayıf işlemci önermeyi bırakın artık.
1080p'de %6lık darboğaz önemsenmez bu ekran kartını alackasan eğer. Adam niye ayar kıssın ki :D. 33k sistem almışsın 1080p'de ayar kısmak zorundasın kulağa biraz saçma geliyor sanki ha? Çünkü 4060 alsa 70 fps üstünü geçemeyecek AAA oyunlarda. 75 aşağısı da çorba gibi zaten.

1080P'de ayar kısmak zorundasın kulağa biraz saçma geliyor sanki ha?

Ayar kısıp +100FPS'lerde akıcı bir oyun deneyimi + ileride bu sorunu çözebilecek bir GPU yükseltmesi yapabilecek fırsat mı? Yoksa ayar kökleyip -50 FPS'lerde takılmak ve yeni GPU alabilmek için işlemci yükseltmesi de yapmak zorunda olmak mı?

Ayar kısıp +100FPS'lerde akıcı bir oyun deneyimi + ileride bu sorunu çözebilecek bir GPU yükseltmesi yapabilecek fırsat mı? Yoksa ayar kökleyip -50 FPS'lerde takılmak ve yeni GPU alabilmek için işlemci yükseltmesi de yapmak zorunda olmak mı?
4070 alırsan 4070'den daha üst gpu almak için 30k+ tlyi gözden çıkarmak gerekiyor. Hadi 2. elden sattın 15k'ya. 15k daha eklemesi gerek. 4070'i olan adamın yıllarca ekran kartını değiştirmesi gerekmez örnek ben. DLSS ve FG'yi unutuyoruz ayrıca. Bu 4060 savunması boşuna uzuyor bilgin olsun.

4070 alırsan 4070'den daha üst GPU almak için 30k+ TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Hadi 2. elden sattın 15K'ya. 15k daha eklemesi gerek. 4070'i olan adamın yıllarca ekran kartını değiştirmesi gerekmez örnek ben. DLSS ve Fg'yi unutuyoruz ayrıca. Bu 4060 savunması boşuna uzuyor bilgin olsun.

Evet boşuna uzuyor çünkü ne yazarsam yazayım sana anlatamayacağım çünkü anlamak istemiyorsun. Ve konu sahibine faydadan çok zararımız oluyor, bunu burada sonlandıralım.

Ben şimdi 4060 Ti 16 GB modelinede çok baktım 4070 12 GB modelinede baktım ama sonrasında F/P olarak düşündüğüm RX 7700 XT'ye karar kıldım NVIDIA tarafında DLSS var fakat AMD de tam olarak ismini hatırlamıyorum ama rakip olarak teknolojisinden bahsediyorum şu an çok iyi olamayabilir de 1 sene sonra çoğu oyunda yaygınlaşacağını düşündüğüm için 7700XT seçtim saf güç olarak 7700XT 4060'dan iyi 4070 le başa baş sayılır teknolojiler araya girdiğinde daha önce oluyor NVIDIA ama AMD teknolojisininde gelişeceğini düşündüğüm için rahatlıkla 7700XT seçtim bence mantıklıydı siz 4060 4070 deyince dedim acaba yanlış mı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı