R5 5600 ve RX 7700 XT sistem toplamak

Evet sistemin sinir sistemi çer çöp ve hayati derece değil öyle mi? İleride nasıl takacak 2.SSD'yi? SATA mı takacak 2024 yılında? Ve ya al sat ile mi uğraşacak?
Sabahtan beri ekran kartı yeniler ileride şunu yeniler deyip al sat ile mi uğraşacak demen güldürdü açıkçası.

Soket yoksunluğunu bir kenara bırakırsak bir diğer soru işareti MOSFET kuvveti. Konu sahibi ileride işlemci değiştirirse MOSFET'ler zayıf olduğu için güçlü bir işlemci konusunda hevesi kursağında kalabilir. O sistemde keşke özelleştirme seçeneği olsa. Ben olsam o sistemi alır anakartı değiştirir, 1-2 sene sonra RAM'leri 32 yapar. Üstüne bir M.2 daha alır yoluma bakarım
İşte o zaman da bütçe bayağı aşılıyor. Anakarttan feda edip alınırsa güzel bir seçim yapmış olacak. 1tb m2 alana kadar çok fazla oyun indirmeyecek o zaman.

Şimdi tekrardan baktım da anakartı RAM'i SSD'si o sistem benim bütçemi biraz aşıyor verme yine veririm de bana kendi toplayıp sizin takdirinize sunduğum sistem bile fazla fazla yetecekken extra(F/P statüsünden çıkıp) para vermek istemiyorum.

Ekran kartı tak çıkart basit bir şey, SSD değiştirdiğinde format gerekecek.
Eh o da pek zor değil açıkçası.

Bir de soğutucu olmaması cabası, o işlemci stok soğutucu ile 90 dereceleri buluyor.
Burası doğru.
Şimdi tekrardan baktım da anakartı RAM'i SSD'si o sistem benim bütçemi biraz aşıyor verme yine veririm de bana kendi toplayıp sizin takdirinize sunduğum sistem bile fazla fazla yetecekken extra(F/P statüsünden çıkıp) para vermek istemiyorum.
Borca harca girmeyeceksen Nvidia alırsın. Seni zorlarsa eğer 7700xt ddr5 sistem dizersin.

Şöylede yapılabilir. 33800 liraya bu haliyle alınır bu sistem. Ama ileride anakartı 1-2 seneye değiştirip F/P bir anakarta geçilebilir. Sonrasında minimal düzeyde m.2 takviyesi yapılabilir. Adım adım gidilir. Ha yok ben çok zorlanıyorum uğraşmakta istemiyorum derseniz 7500F 7700XT'de olabilir.

Şöylede yapılabilir. 33800 liraya bu haliyle alınır bu sistem. Ama ileride anakartı 1-2 seneye değiştirip F/P bir anakarta geçilebilir. Sonrasında minimal düzeyde M.2 takviyesi yapılabilir. Adım adım gidilir. Ha yok ben çok zorlanıyorum uğraşmakta istemiyorum derseniz 7500F 7700XT'de olabilir.

Son söylediğiniz daha çok ilgimi çekiyor. Zart zurt uğraşmak istemiyorum alayım güzel bir sistem evde dursun zaten işe gireceğiz eskisi gibi oturamayacağım şu anki bilgisayarımda Metin2 CS:GO FIFA haricinde bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı