R5 5600 ve RX 7700 XT sistem toplamak

Ayar kısıp +100FPS'lerde akıcı bir oyun deneyimi + ileride bu sorunu çözebilecek bir GPU yükseltmesi yapabilecek fırsat mı? Yoksa ayar kökleyip -50 FPS'lerde takılmak ve yeni GPU alabilmek için işlemci yükseltmesi de yapmak zorunda olmak mı?
Ayrıca kendinle çelişiyorsun bu cümlede. 4060'ın gücünün yetmeyeceğini belirttin ileride ki daha şimdiden yetmiyor neredeyse. Sattın diyelim ikinci elden 8'e falan alırlarsa tabi. 5060 mı alacaksın? Zam cart curt çıktı piyasaya 16 17k'dan. Vermen gerek ekstra 9k. O 9k ile zaten isteyen am5'e geçer. Onu geçtim o 9k ile zaten en kral ddr4 işlemciyi alırsın ki gerek yok. E yine performans olarak geride kaldı bu yenilenmiş 5060 sistem :D

Ayrıca şunu da belirteyim bu bütçede 4060 alan 1 2 kişi bulamazsın. Bu da böyle bilgi.

Ben şimdi 4060 Ti 16 GB modelinede çok baktım 4070 12 GB modelinede baktım ama sonrasında F/P olarak düşündüğüm RX 7700 XT'ye karar kıldım NVIDIA tarafında DLSS var fakat AMD de tam olarak ismini hatırlamıyorum ama rakip olarak teknolojisinden bahsediyorum şu an çok iyi olamayabilir de 1 sene sonra çoğu oyunda yaygınlaşacağını düşündüğüm için 7700XT seçtim saf güç olarak 7700XT 4060'dan iyi 4070 le başa baş sayılır teknolojiler araya girdiğinde daha önce oluyor NVIDIA ama AMD teknolojisininde gelişeceğini düşündüğüm için rahatlıkla 7700XT seçtim bence mantıklıydı siz 4060 4070 deyince dedim acaba yanlış mı düşünüyorum.
7700xt çok f/p bir kart. Alınabilir bir kart. Ama yazılım ve teknoloji olarak geride. Genelde rahat bir yere sırtını yaslamak isteyenler Nvidia alıyor.

@TURNVICE Attığınız M.2'den 100TL daha ucuz Fury Renegade var.

PSU ve Anakart hakkında ne gibi değişiklik yapabilirim hadi kasayı kendim ayarlarımda anakart önerisi alabilirim.

MSI B650 Gaming Plus fiyatına göre şu an da iyi pahalanmasaydı VRM olarak Tomahawk çok daha iyiydi.

Ben şimdi 4060 Ti 16 GB modelinede çok baktım 4070 12 GB modelinede baktım ama sonrasında F/P olarak düşündüğüm RX 7700 XT'ye karar kıldım NVIDIA tarafında DLSS var fakat AMD de tam olarak ismini hatırlamıyorum ama rakip olarak teknolojisinden bahsediyorum şu an çok iyi olamayabilir de 1 sene sonra çoğu oyunda yaygınlaşacağını düşündüğüm için 7700XT seçtim saf güç olarak 7700XT 4060'dan iyi 4070 le başa baş sayılır teknolojiler araya girdiğinde daha önce oluyor NVIDIA ama AMD teknolojisininde gelişeceğini düşündüğüm için rahatlıkla 7700XT seçtim bence mantıklıydı siz 4060 4070 deyince dedim acaba yanlış mı düşünüyorum.

RTX ile işiniz yoksa AMD daha F/P şu an da ama yazılım olarak tabii ki NVIDIA'nın eline su dökemez. Ben sadece saf performans istiyorum gerisi ilgilendirmez derseniz 7700XT alınabilir.

Ayrıca kendinle çelişiyorsun bu cümlede. 4060'ın gücünün yetmeyeceğini belirttin ileride ki daha şimdiden yetmiyor neredeyse. Sattın diyelim ikinci elden 8'e falan alırlarsa tabii. 5060 mı alacaksın? Zam cart curt çıktı piyasaya 16 17K'den. Vermen gerek ekstra 9k. O 9K ile zaten isteyen AM5'e geçer. Onu geçtim o 9K ile zaten en kral DDR4 işlemciyi alırsın ki gerek yok. E yine performans olarak geride kaldı bu yenilenmiş 5060 sistem :D

Ayrıca şunu da belirteyim bu bütçede 4060 alan 1 2 kişi bulamazsın. Bu da böyle bilgi.

Kendimle falan çelişmiyorum. Bak sana son bir örnek vereyim. GTA 6 çıktı diyelim, 7500F RTX 4060 kartın var. DLSS 3'ten faydalandın ayarları da Medium'a çektin. Akıcı bir şekilde oynayacak mısın? Evet oynayacaksın. 5600 ve 4070 kartın var. Bir de bakıyorsun 4070 kullanımı %60 %70'lerde geziyor, ee ne yapacaksın burada? Daha fazla ayar mı artıracaksın, artırdığın ayar kullanımı %90 %100'e çıkarsa ne olacak sen 30-40 FPS'lere çakıldıktan sonra keyif mi alacaksın o oyundan? İşlemci değişmen gerekecek, bir de bakacaksın anakartının soketi desteklemiyor, çünkü yıllar öncesinin ölü soketi. Anakart + RAM + işlemci değişmekle uğraşacaksın. Ve işin komik tarafı ne biliyor musun? Sen bunları okuduktan sonra hala savunmanı sürdüreceksin.

Ayrıca kendinle çelişiyorsun bu cümlede. 4060'ın gücünün yetmeyeceğini belirttin ileride ki daha şimdiden yetmiyor neredeyse. Sattın diyelim ikinci elden 8'e falan alırlarsa tabii. 5060 mı alacaksın? Zam cart curt çıktı piyasaya 16 17K'den. Vermen gerek ekstra 9k. O 9K ile zaten isteyen AM5'e geçer. Onu geçtim o 9K ile zaten en kral DDR4 işlemciyi alırsın ki gerek yok. E yine performans olarak geride kaldı bu yenilenmiş 5060 sistem :D

7700XT çok F/P bir kart. Alınabilir bir kart. Ama yazılım ve teknoloji olarak geride. Genelde rahat bir yere sırtını yaslamak isteyenler NVIDIA alıyor.

Ya aslında ben bu sistemde bile vaktimin çoğunu Metin2 oynayarak geçireceğim hahahah:D
Haricinde CS:GO FIFA24 Call of Duty gibi fazla sistem gerektirmeyen oyunlar oynuyorum o yüzden teknolojilerine çok bakmadım ben iyi oyunlara merak salana kadar AMD de kendiri geliştirecektir 4070 20 bin TL civarında benim aldığım kart 14 bin TL aradaki fark ve benim kullanım amacıma göre daha iyi geldi bana fazlasıyla yeteceğinden eminim.

Ya aslında ben bu sistemde bile vaktimin çoğunu Metin2 oynayarak geçireceğim hahahah:D
Haricinde CS:GO FIFA24 Call of Duty gibi fazla sistem gerektirmeyen oyunlar oynuyorum o yüzden teknolojilerine çok bakmadım ben iyi oyunlara merak salana kadar AMD de kendiri geliştirecektir 4070 20 bin TL civarında benim aldığım kart 14 bin TL aradaki fark ve benim kullanım amacıma göre daha iyi geldi bana fazlasıyla yeteceğinden eminim.

O zaman tabii ki 4060/4060Ti/7700XT gibi kartlar yetecektir. Bütçe sizin karar sizin. Ama dediğim gibi o attığınız sistemde anakart ve PSU kesinlikle değiştirilmesi gerekir. Sistemi riske atamayın. Bir diğer konu M.2 olarak Fury Renegade cidden çok daha iyi seçim olur.

Kendimle falan çelişmiyorum. Bak sana son bir örnek vereyim. GTA 6 çıktı diyelim, 7500F RTX 4060 kartın var. DLSS 3'ten faydalandın ayarları da Medium'a çektin. Akıcı bir şekilde oynayacak mısın? Evet oynayacaksın. 5600 ve 4070 kartın var. Bir de bakıyorsun 4070 kullanımı %60 %70'lerde geziyor, ee ne yapacaksın burada? Daha fazla ayar mı artıracaksın, artırdığın ayar kullanımı %90 %100'e çıkarsa ne olacak sen 30-40 FPS'lere çakıldıktan sonra keyif mi alacaksın o oyundan? İşlemci değişmen gerekecek, bir de bakacaksın anakartının soketi desteklemiyor, çünkü yıllar öncesinin ölü soketi. Anakart + RAM + işlemci değişmekle uğraşacaksın. Ve işin komik tarafı ne biliyor musun? Sen bunları okuduktan sonra hala savunmanı sürdüreceksin.
İstersen %40 falan deseydin % 60 az olmuş :D Sen 4060 sistemle mediumda oynarken ben 4070 ile dlss fg cart curt ultra ayarlar senden yüksek fps almış olacağım ve Ekran kartı kullanımı da %90larda olacak. Hayır anakart ve ram değişmeyecek. Çünkü 5600 yetecek. Canı istediği durumda işlemcisini yükseltebilir kendi kararı.

Asıl bu oyunları oynuyorsan işlemcin daha da ön plana çıkıyor. Son diyeceğim şey asla o kadar paralar ödeyip de AM4 soket bir sistem dizmeyin.
AM5 sana sponsor oldu herhalde.

Asıl bu oyunları oynuyorsan işlemcin daha da ön plana çıkıyor. Son diyeceğim şey asla o kadar paralar ödeyip de AM4 soket bir sistem dizmeyin.

CS:GO ve CoD gibi oyunlarda işlemci evet daha önemli kalıyor. Tek çekirdek performansından ödün verilmemesi gerekir.

Ben hala arkadaşın bütçesi yetiyorken 4070 R5 7500F almak istememesini anlayamadım bu arada.

Önceki sayfalarda açıklamıştım da tekrardan yazayım attığınız sistem 8 GB vramliydi sanırsam hem ekran kartının VRAM kapasitesinden hem de 1 TB SSD okuma yazma ve IOPS değerleri daha iyi ve 16 GB RAM extradan alabiliyordum ondan dolayı istememekten ziyade sorguluyorum.

*Pardon şimdi gördüm attığınız sistem AM4 sistem o yüzdende sorguluyorum. D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı