R5 5600 veya i5 12400F işlemci için ekran kartı önerisi

Bütçe
13000

Yekta Bey

Centipat
Yer
Malatya
Bu işlemcilere uygun bir ekran kartı istiyorum. Uzun vadeli olması önemlimin 5 yıl götürmesi lazım. RX6800 vardı ancak WattMan sorununu gördüm Max 280min 10FPS vermiş aynı oyun içerisinde. NVIDIA veya AMD fark etmez. F/P olması da önemli tabii ki. Şimdiden tüm önerileriniz için teşekkürler.

RX 6700 XT, 6750 XT ve 6800. Dediğiniz AMD'nin çıkardığı en iyi kartlardan birisi aslında 16GB VRAM uzun vadede yeterli olur. Max 280 min 10 oyunla veya kullanılan işlemciyle alakalı olabilir, videoyu atar mısınız.

RX 6700 XT, 6750 XT ve 6800. dediğiniz AMD'nin çıkardığı en iyi kartlardan birisi aslında 16 GB VRAM uzun vadede yeterli olur. Max 280min 10 oyunla veya kullanılan işlemciyle alakalı olabilir, videoyu atar mısınız?

Hocam bir konuda görmüştüm adını da tam hatırlamıyorum ancak bu kronik bir sorunmuş.

Önemli olan hangi çözünürlük için öneri istediğiniz.
2k çözünürlük.

Bu bütçede sıfır olarak en mantıklısı 6800 zaten.
Onun dışı 2.el garantili 3090 kovalanabilir veya daha ucuza 6950/6900 XT alınabilir.
dediğim gibi wattman sorunu korkutuyor.

Hocam bir konuda görmüştüm adını da tam hatırlamıyorum ancak bu kronik bir sorunmuş.

2k çözünürlük.
Hayır hocam anlık bir sorundur. Bilinen böyle büyük bir sorunu olsa AMD piyasadan silinir. Benchmarklardaki FPS değerleri stabil görünüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır hocam anlık bir sorundur. Bilinen böyle büyük bir sorunu olsa AMD piyasadan silinir. Benchmarklardaki FPS değerleri stabil görünüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bunu yaşayan kişi sürekli olduğunu söylemişti belki de onun yazılımsal bir hatasıdır. Sizce ne olabilir dikkat edelim biz de öyle bir sorum yaşamayalım :)

2k çözünürlük.

dediğim gibi wattman sorunu korkutuyor.
Wattman hatasından öcü gibi korkmanızın anlamı yok.
6000 serisinde sorunlar büyük ölçüde azaltıldı, güncel ve stabil sürücü kullandığınız, dengesiz OC yapmadığınız sürece sorun yaşamanız zor.
Bu bütçede en iyi sıfır seçenek 6800.

Hocam bunu yaşayan kişi sürekli olduğunu söylemişti belki de onun yazılımsal bir hatasıdır. Sizce ne olabilir dikkat edelim biz de öyle bir sorum yaşamayalım :)
AMD'nin yazılımsal sorunları olabiliyordu önceden, ben de yaşadım birkaç defa. Bir de teknoloji şans işi biraz. Eğer WHQL en güncel sürücüleri kullanırsanız ve diğer sistem bileşenleriniz de kaliteliyse bir sıkıntı çıkmaz.

RX 6700 XT, 6750 XT ve 6800. dediğiniz AMD'nin çıkardığı en iyi kartlardan birisi aslında 16 GB VRAM uzun vadede yeterli olur. Max 280min 10 oyunla veya kullanılan işlemciyle alakalı olabilir, videoyu atar mısınız?

Hocam ssi buldum CP77 benchmark testi yaparkenki FPS durumu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230405_014311_Brave.jpg
    Screenshot_20230405_014311_Brave.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Geri
Yukarı