- Anakart
- MSI B450M-A PRO MAX
Şu anda R5 3600 stok soğutucu ile kullanıyorum. Ekran kartı olarak 1660 Ti var. Genel olarak bilgisayarda Valorant veya CS oynuyorum. Nadiren de FIFA veya conq Blade oynuyorum ama bu iki oyunda işlemci derecelerim 95 derece sabit gözüküyor Core Temp programında. Ayrıca 240 Hz monitör mevcut ama Valorant'ta 170 FPS'lerde oynuyorum. Ağırlıklı olarak Valorant veya CS için işlemci yenilemeyi düşünüyorum tray olarak 5600 veya 5600X alacağım. Genel olarak Valorant oynayacağım için başlangıç olarak 3600 de takılı olan stok soğutucuyu yeni aldığım işlemciye takıp bir süre öyle kullanacağım 5600X ile aşırı ısınma problemi olur mu?
Bir süre böyle kullanıp daha sonra kule tipi bir soğutucu alacağım. Bu arada 3600'ün stok soğutucusu yaklaşık 4-5 yıldır aktif olarak çalışıyor. Kısacası Valorant'ta uzun bir süre daha 240 FPS'in altına düşmek ve diğer oyunlarda ısı problemi yaşamak istemiyorum. Sıvı soğutucu almayı da düşünmüyorum 5600X almak mantıklı mı? 3 sene falan 240'ın üstünde tutsa yeter benim için ayrıca ekran kartım ile darboğaz gibi bir problem yaşar mıyım? 5600 mü 5600X mi almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir süre böyle kullanıp daha sonra kule tipi bir soğutucu alacağım. Bu arada 3600'ün stok soğutucusu yaklaşık 4-5 yıldır aktif olarak çalışıyor. Kısacası Valorant'ta uzun bir süre daha 240 FPS'in altına düşmek ve diğer oyunlarda ısı problemi yaşamak istemiyorum. Sıvı soğutucu almayı da düşünmüyorum 5600X almak mantıklı mı? 3 sene falan 240'ın üstünde tutsa yeter benim için ayrıca ekran kartım ile darboğaz gibi bir problem yaşar mıyım? 5600 mü 5600X mi almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: