R5 5600 vs R5 5600X

atakanmu

Hectopat
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
Şu anda R5 3600 stok soğutucu ile kullanıyorum. Ekran kartı olarak 1660 Ti var. Genel olarak bilgisayarda Valorant veya CS oynuyorum. Nadiren de FIFA veya conq Blade oynuyorum ama bu iki oyunda işlemci derecelerim 95 derece sabit gözüküyor Core Temp programında. Ayrıca 240 Hz monitör mevcut ama Valorant'ta 170 FPS'lerde oynuyorum. Ağırlıklı olarak Valorant veya CS için işlemci yenilemeyi düşünüyorum tray olarak 5600 veya 5600X alacağım. Genel olarak Valorant oynayacağım için başlangıç olarak 3600 de takılı olan stok soğutucuyu yeni aldığım işlemciye takıp bir süre öyle kullanacağım 5600X ile aşırı ısınma problemi olur mu?

Bir süre böyle kullanıp daha sonra kule tipi bir soğutucu alacağım. Bu arada 3600'ün stok soğutucusu yaklaşık 4-5 yıldır aktif olarak çalışıyor. Kısacası Valorant'ta uzun bir süre daha 240 FPS'in altına düşmek ve diğer oyunlarda ısı problemi yaşamak istemiyorum. Sıvı soğutucu almayı da düşünmüyorum 5600X almak mantıklı mı? 3 sene falan 240'ın üstünde tutsa yeter benim için ayrıca ekran kartım ile darboğaz gibi bir problem yaşar mıyım? 5600 mü 5600X mi almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 ve 5600X arasında çok bir performans farkı yok. 5600 al geç. Ayrıca stok soğutucu 3600 için zaten yeterli değil. Belki bu yüzden ısınma oluyor. 5600 ya da 5600X alırsan stok fanla devam edemezsin. Her türlü kule tipi alman gerekecek. Aksi halde sıcaklıklar devam edecek.

5600 ve 5600X arasında çok bir performans farkı yok. 5600 al geç. Ayrıca stok soğutucu 3600 için zaten yeterli değil. Belki bu yüzden ısınma oluyor. 5600 ya da 5600X alırsan stok fanla devam edemezsin. Her türlü kule tipi alman gerekecek. Aksi halde sıcaklıklar devam edecek.

Çok yüke sokacak uygulamalar açmasam yalnızca Valorant ve internet için kullansam en azından bir süreliğine idare etmez mi beni.

Ömrünü kısaltır hem anakartın hem de işlemcinin. İleride performans düşüklüğü ve drop yemen artar. Yine de seçim senin. En kötü ayar kıs. Dediğin gibi havalandırmayı iyi tut. Serin yerde kullan PC'yi. Bir süre böyle idare eder. Ama baktın 85 90 görüyorsun sürekli görüyorsun. İlk işin soğutucu almak olsun.

Ömrünü kısaltır hem anakartın hem de işlemcinin. İleride performans düşüklüğü ve drop yemen artar. Yine de seçim senin. En kötü ayar kıs. Dediğin gibi havalandırmayı iyi tut. Serin yerde kullan PC'yi. Bir süre böyle idare eder. Ama baktın 85 90 görüyorsun sürekli görüyorsun. İlk işin soğutucu almak olsun.

5600 ve 214-XT siparişi verdim yardımınız için teşekkür ediyorum.

5600 ve 214-XT siparişi verdim yardımınız için teşekkür ediyorum.

Çok daha iyi bir soğutucu ayrıca indirimde. İptal edebilirsen bunu al daha iyi. Aynısı bende. 7500F için 90 dereceden 58'e düşürdü. 6 bakır borulu.

Çok daha iyi bir soğutucu ayrıca indirimde. İptal edebilirsen bunu al daha iyi. Aynısı bende. 7500F için 90 dereceden 58'e düşürdü. 6 bakır borulu.

Corsair 110r kasa ve B450M-A Pro Max ana kartım var uyumlu mudur? Bir de yanında termal macun geliyor mu acaba soğutucuyu henüz sipariş etmedim bunu da alabilirim.

Corsair 110r kasa ve B450M-A Pro Max ana kartım var uyumlu mudur? Bir de yanında termal macun geliyor mu acaba soğutucuyu henüz sipariş etmedim bunu da alabilirim.

RAM modelin ne boyutuna bakmak lazım. Anakartına sorun olmaz. Ayrıca 240mm radyatör bile destekliyor kasan. Bu yüzden RAM yüksekliği önemli.

Termal macun geliyor yanında

Technopat Haberler

Geri
Yukarı