R5 5600 yamuk pin nasıl düzeltilir?

egophis

Kilopat
Daha fazla  
İtopya'dan geçen hafta hazır sistem aldım. Anakartın kronik sorunundan dolayı bilgisayar açılmamaya başladı, bugün anakartı servisine götürmek için her şeyi söktüm ama işlemciyi sökerken fanla birlikte geldi. 1 sıra pin bu duruma geldi. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İtopya'ya servis için göndereyim mi? Bilgisayar daha 1 haftalık.

Dosya Ekleri

• 1C6744BD-101F-43F9-BF5D-342621D7C263.jpeg
    1C6744BD-101F-43F9-BF5D-342621D7C263.jpeg
    78,5 KB · Görüntüleme: 107
İtopya'dan geçen hafta hazır sistem aldım. Anakartın kronik sorunundan dolayı bilgisayar açılmamaya başladı, bugün anakartı servisine götürmek için her şeyi söktüm ama işlemciyi sökerken fanla birlikte geldi. 1 sıra pin bu duruma geldi. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İtopya'ya servis için göndereyim mi? Bilgisayar daha 1 haftalık.
Arkadaşların dediği gibi bir kart ile yavaşça ters yöne doğru bastır. Bir dahaki sefere soğutucuyu sökmeden önce pc'yi 10dk çalıştırıp, sonra soğutucuyu sök. Cpu üzerindeki macun yumuşamadan söktüğünde iyiki o pinleri koparmamışsın.

Arkadaşların dediği gibi bir kart ile yavaşça ters yöne doğru bastır. Bir dahaki sefere soğutucuyu sökmeden önce PC'yi 10dk çalıştırıp, sonra soğutucuyu sök. CPU üzerindeki macun yumuşamadan söktüğünde iyi ki o pinleri koparmamışsın.

Soğutucuyu sökerken hafifçe sağ sol yaparak sök. Soğutucu macundan kurtulsun diye.

Amd işlemcilerde sık yaşanan durum. İşlemci, soğutucu plaka kısmına yapışıyor. Bunun olmaması için anakarta takılıyken işlemci, soğutucuyu hafif sağa ve sola döndürerek ufak hareketlerle çıkarmanızdı. Diğer bir sefer aklınızda olsun.

Gelelim sorununuza, plastik bir kart yardımıyla dıştan içe olacak şekilde çok baskı uygulamadan düzeltebilirsin.

Arkadaşların dediği gibi bir kart ile yavaşça ters yöne doğru bastır. Bir dahaki sefere soğutucuyu sökmeden önce PC'yi 10dk çalıştırıp, sonra soğutucuyu sök. CPU üzerindeki macun yumuşamadan söktüğünde iyi ki o pinleri koparmamışsın.

Soğutucuyu sökerken hafifçe sağ sol yaparak sök. Soğutucu macundan kurtulsun diye.

Maalesef öyle bir şansım yoktu çünkü sistem çalışmıyordu, işlemciyi bu yüzden sökmem gerekiyordu.

AMD işlemcilerde sık yaşanan durum. İşlemci, soğutucu plaka kısmına yapışıyor. Bunun olmaması için anakarta takılıyken işlemci, soğutucuyu hafif sağa ve sola döndürerek ufak hareketlerle çıkarmanızdı. Diğer bir sefer aklınızda olsun.

Gelelim sorununuza, plastik bir kart yardımıyla dıştan içe olacak şekilde çok baskı uygulamadan düzeltebilirsin.

Donanım Arşivi'nin videosunu izleyerek yaptım dediğiniz gibi ama yine de fark olmadı böyle çıktı.

Bunda bir şey yok ki kredi kartını alın dıştan içe doğru hafif kastırın sonra sokete oturtun. Zaten öyle tamamen düzelecek sonra geri çıkartın.

Dokunduğum her şey elimde kalıyor çok şanssızım bu sıralar bu yüzden gidip rica edeceğim belki yardımcı olurlar.

Tekrar inceledim tüm sıra sorunlu değil. En yamuk olan pin resimde gözüken, arkaya doğru yamukluk azalarak bitiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı