R5 5600'de undervolt yapılıp CBP kapatılmalı mı?

bdrhncagriozdmrr

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
asus b450mk2
Ryzen 5600 işlemci kullanıyorum. CPB kapattım ve hiçbir oyunda 65 dereceyi geçmiyor. Hadi 70 sayalım. PUBG Ultra oynadığımda 80'e kadar çıktığını gördüm CPB açıkken. Biraz daha bıraksaydım 90'a kadar yolu vardı gibi ve ben de CPB ile PUBG'de maksimum 65 derece alıyordum. Şimdi aklıma geldi acaba CPB açıp undervolt yapsam mı diye? Voltajı 0.15 düşürsem mi sizce yoksa CPB kapalı mı dursun?

Ayrıca konu başlığı CPB kapatmak vs undervolt yapmaktı sağ olasın moderatör arkadaş!

Son düzenleme:
Kule soğutucu al CPB sal bence. +200 de offset tam performans
Para yok.

Gereksiz stok fanla bile gayet iyi çalışıyor. 76 derece falan gördüm en fazla.

Bende Valorant CS:GO gibi oyunlarda 72 gördüm. PUBG de birden 80 derece olunca öyle oynanmaz dedim. Peki sizce CPB ile 65 dereceyi geçmeden 3, 5GHz sabit oynamak mı yoksa undervolt yaparak çok az kayıpla maksimum 75 derecede oyun oynamak mı?

Para yok.

Bende Valorant CS:GO gibi oyunlarda 72 gördüm. PUBG de birden 80 derece olunca öyle oynanmaz dedim. Peki sizce CPB ile 65 dereceyi geçmeden 3, 5GHz sabit oynamak mı yoksa undervolt yaparak çok az kayıpla maksimum 75 derecede oyun oynamak mı?
Bende CPB de açık 76 derece olabileceği en yüksek değer stres testi yaparken gördüm. Oyunlarda falan bu dereceyi görmeyeceğim için sorun etmeden hiç bir şey kapatmadan takılıyorum.

Bende CPB de açık 76 derece olabileceği en yüksek değer stres testi yaparken gördüm. Oyunlarda falan bu dereceyi görmeyeceğim için sorun etmeden hiçbir şey kapatmadan takılıyorum.

Ben bir programda 91 dereceye kadar çıktım hocam vallahi. Ayrıca az önce CPB açtım, voltaj ayarını +0.15000 yaptım ve oyuna girdim. 4400MHz gibi bir değerde sabit çalışıyordu ve 74 derece maksimum gördü. Sanırım 80e kadar yolu var ve sıkıntı yok diyorlar fakat ben 75'ten fazlasını istemiyorum böyle iyi gibi sizce tekrar CPB kapatmalı mıyım?

Şu an stres testine soktum voltaj ile fakat gene de pek faydasını göremedim 80e kadar çıkıyor. Sanırım CPB kapalı kullanmak en iyisi.

Son düzenleme:
Ben bir programda 91 dereceye kadar çıktım hocam vallahi. Ayrıca az önce CPB açtım, voltaj ayarını +0.15000 yaptım ve oyuna girdim. 4400MHz gibi bir değerde sabit çalışıyordu ve 74 derece maksimum gördü. Sanırım 80e kadar yolu var ve sıkıntı yok diyorlar fakat ben 75'ten fazlasını istemiyorum böyle iyi gibi sizce tekrar CPB kapatmalı mıyım?

Şu an stres testine soktum voltaj ile fakat gene de pek faydasını göremedim 80e kadar çıkıyor. Sanırım CPB kapalı kullanmak en iyisi.

Hocam bunu araştırıyordum yardımcı olursanız sevinirim işlemcim aynı bende ikisi arasında kaldım. Siz ne yaptınız acaba CPB kapatmakmı yoksa undervoltmu daha iyi bazıları 4.0 veya 4.2 GHz sabitleyip voltajı 1.10-1.2 arası yapıp sıcaklık 60ı geçmiyor diyor acaba yalanmı kule tipi aldım stoktan daha beter çıktı CPB kapattım şimdilik sizce undervolt işlemi risklimi zarar verir miyim ekran açılmadı diyenler var yoksa böyle CPB kapalı takılmak mı iyi risk almaya degermi.

5600 ile stok soğutucu yetmez.

Hocam bunu araştırıyordum yardımcı olursanız sevinirim işlemcim aynı bende ikisi arasında kaldım. Siz ne yaptınız acaba CPB kapatmakmı yoksa undervoltmu daha iyi bazıları 4.0 veya 4.2 GHz sabitleyip voltajı 1.10-1.2 arası yapıp sıcaklık 60ı geçmiyor diyor acaba yalanmı kule tipi aldım stoktan daha beter çıktı CPB kapattım şimdilik sizce undervolt işlemi risklimi zarar verir miyim ekran açılmadı diyenler var yoksa böyle CPB kapalı takılmak mı iyi risk almaya degermi.

Hangi kule tipini aldınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı