R5 5600'e 4000 TL'ye kadar sıvı soğutma önerisi

5600 için 4000 TL'lik sıvı soğutmaya ihtiyacın yok. Hatta senin yerinde olsam kasayı satardım ve kasa + sıvı soğutma alırdım.

5600 için 4000 TL'lik sıvı soğutmaya ihtiyacın yok. Hatta senin yerinde olsam kasayı satardım ve kasa + sıvı soğutma alırdım.

PC hazır sistem kasayı satsam sorun çıkar mı?

PC hazır sistem kasayı satsam sorun çıkar mı?
Onu bilmiyorum hocam. Arayıp sormak gerek. Eğer sorun çıkıyorsa kasayı saklayacak alanın varsa garantisi bitene kadar kaldırır kenara koyarsın. Yoksa kasana uygun bir öneri de yaparız.

Dostum git paranı değer kaybetmeyecek bir birime/maddeye dönüştür daha iyi. 6600XT'ni satıp daha üst model karta geçebilirsin. Denemek için öylesine aldığım 300 liralık Dark X120 + Arctic P12 PWM var. Oyunlarda 40-50 küsurlerde yürüyor PC. (0-60 derece arası %60 sabit fan tanımlı) +200 MHz + neredeyse limitsiz denecek EDC, PPT, TDC var. 145Wlara kafa atıyor benchlerde 65-70 arasına oturuyor. Sıvı soğutmanın bir esprisi var gibi herkes tercih ediyor etmeye de bunun için gerçekten yük altında kullanılan, daha çok çekirdekli PC'ler olmalı Ryzen yakasında.

Edit: Yok illaki alacağım derseniz de Arctic öneririm. Galahad ve SilverStone da bunun yanına yaklaşan bir performansa sahip fakat olurda ileride yüksek çekirdekli bir model alır ya da overlock yaparsanız VRM'leri soğuttuğu için ekstrası var.

R5 5600 sıvı soğutma gerek var mı?

5600X ile sıvı soğutma kullanıyorum, eskiden 3600XT kullanıyordum o çok güç çekiyor diye almıştım, şimdi gereksiz geliyor ama bir artı olarak çok serin ve sessiz çalışıyor diyebilirim. Sıvı soğutmanın fanlarını ve pompa devrini el ile ayarladım, o fanların aniden hızlanmasından oluşan jet sesini tamamen kaldırdım diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı